Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rehns framtid i GFC oviss: "Vi ligger lågt"

Han är inne på sitt fjärde år som tränare i GFC – men årets säsong kan bli den sista i klubben för Stefan Rehn. – Vi ligger ganska lågt med att diskutera framtiden, med tanke på hur läget ser ut, säger Rehn som sitter på ett utgående avtal.

Förra hösten skrev Stefan Rehn på en förlängning av kontraktet med Göteborg FC. Det nya avtalet gäller över 2017 och har dessutom en option på ytterligare två år. Men huruvida klubben kommer att lösa in optionen eller inte är i nuläget oklart. GFC, som för tillfället är nästjumbo i tabellen, kämpar för att rädda det allsvenska kontraktet. Och innan det är klart om Göteborg spelar i högsta eller näst högsta serien kommer Stefan Rehn och klubben inte diskutera någon kontraktsförlängning. 

– Vi har pratat lite, men jag kan säga att vi ligger ganska lågt med att diskutera framtiden, med tanke på hur läget ser ut. Det är samma för allihop, vi väntar lite med den pucken. 

Han fortsätter: 

– Tjejerna vill ju spela i damallsvenskan och därför är det många som avvaktar vad som händer. Det med kontrakt är något vi får ta vid senare tillfälle. Det är en sak om vi åker ur eller om vi spelar kvar, det är en viss skillnad...

Och även om tränaren önskar att det hade funnits mer klarhet kring framtiden har han full förståelse för hur klubben resonerar. 

– Det får man förstå. Det är samma för mig som för nästan alla andra i klubben. Det hade varit jätteskönt om allting var klart, men jag har också full respekt för att läget är som det är i dag. Det är lite tråkigt, men så är verkligheten. 

Inför säsongen siktade GFC och Rehn på att lyfta laget ytterligare efter fjolårets mittplacering. En målsättning som inte alls har infriats. 

Var det en naiv målsättning?

– Naiv och naiv... om allting hade flutit på med skador och sådant, så visst, då hade vi kunnat ligga i toppen, men om man tittar på truppen som vi har så är vi kanske inte riktigt där, som Linköping och Rosengård exempelvis. Men vi trodde att vi skulle kunna utvecklas ytterligare och nå högre, men där har vi inte riktigt varit i år. 

Ni är tvåa från slutet, med fyra omgångar kvar, hur upplever du som tränare situationen ni befinner er i?

– Det är klart att jag hellre hade önskat att vi hade varit högre upp i tabellen och att vi hade slagits om medaljer, men nu är inte läget så. Det är en annorlunda situation för alla och det har varit ett tufft år för alla, även för mig. Men nu är fokus bara på att klara kontraktet. 

Med fyra omgångar kvar befinner sig laget näst sist i tabellen, men trots att ett kämpigt spelschema, där Rosengård väntar närmast på hemmaplan, och ett prekärt utgångsläge ger Stefan Rehn Göteborg goda chanser att rädda kontraktet. Senaste insatsen, som slutade med en 2-0-seger mot Vittsjö, har stärkt laget, menar han. 

– Jag tycker ändå att vi har rätt så hyfsad form, även om vi inte har fått alla poäng med oss. Matchen innan Vittsjö kryssade vi och skapade mycket chanser, så det känns ändå som att formen och självförtroendet på väg uppåt. 

– Och ska man se till hur vi har spelat under hösten kontra våren tycker jag att vi har spelat bättre på hösten, men vi har inte riktigt fått med oss poängen.