Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/10

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Regnkaos stoppar Häcken – matchen skjuts upp

Ett kraftigt regnoväder över Göteborg stoppar Häckens match mot Elfsborg. Mötet kommer i stället spelas klockan 16 på lördagseftermiddagen. - Skaderisken hade blivit för stor, säger matchdelegaten Per Eliasson.

Ett kraftigt åskoväder drev in över Göteborg under senare delen av fredagseftermiddagen. Regnet öste ner och vattenmängderna blev till slut så stora att matchen mellan BK Häcken och Elfsborg, som skulle ha spelats med avspark klockan 19.00 på fredagskvällen, fick skjutas upp till lördagseftermiddagen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS OCKSÅ: Stahre om uppskjutna matchen: "Ett rätt beslut"

– Beslutet var ganska enkelt eftersom vi hade bubblor på planen och en förhöjd skaderisk. Då tog vi beslutet mellan matchdelegat, domarna och klubbarna att spela matchen i morgon klockan 16 i stället, och vi var helt eniga, säger matchdelegaten Per Eliasson efter att beslutet hade fattats.

Men det såg länge ut att kunna bli spel på Bravida arena. Eliasson och domaren Kaspar Sjöberg var ute och kände på planen och bedömde inledningsvis att matchen skulle kunna spelas på fredagskvällen, men efter att avsparkstiden hade flyttats fram till först 19.30 och sedan 20.00 bedömdes det att matchen inte skulle kunna spelas i afton. 

LÄS OCKSÅ: Superlördag för den idrottsintresserade - kan hinna allt

– Det blev bättre efter ett tag, men hade vi fått minsta lilla ytterligare regn så hade vi fått ytterligare bubblor på planen och då hade vi fått en högre skaderisk och det ville vi inte. Men det kommer att vara bättre i morgon, säger Per Eliasson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.