Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Det var riktiga skandalscener i slutet av Kroatiens match mot Tjeckien tidigare under EM. Nu finns uppgifter om att något liknande, eller ännu värre, kan inträffai kväll.

Regeringen varnar – för ny huliganattack

Kroatiska supportrar gjorde bort sig i matchen mot Tjeckien – och nu varnar den egna regeringen i samarbete med kroatisk polis för att nya oroligheter kan uppstå i kvällens match mot Spanien. Det finns uppgifter om att det ska ske en attack i den 30:e minuten – och att den kan involvera en domare.

Det var i slutet av matchen mellan Kroatien och Tjeckien tidigare under mästerskapet som supportrar på den kroatiska läktaren slängde in bengaler på planen. Ett knallskott träffade även en funktionär – och dessutom utbröt slagsmål mellan flera personer.

Efter händelserna fick det kroatiska fotbollsförbundet böter på 100 000 euro – och man förbjöds av UEFA att sälja biljetter till högrisksupportrar.

Efter oroligheterna har det florerat uppgifter om att fler våldsamma händelser kan komma att inträffa i samband med Kroatiens match i kväll mot Spanien. Nu går den kroatiska regeringen, i samarbete med landets polis, ut och varnar för attacker från huliganer.

”I samband med matchen mot Spanien planeras det nya attacker och försök att bryta matchen. Vi har uppgifter på att pyrotekniska föremål kommer att användas, även att supportrar planerar att springa in på planen samt visa upp flera banderoller med olika symboler på. Alla dessa uppgifter har den franska polisen tagit del av”, skriver den kroatiska polisen i ett pressmeddelande enligt Sportske Novosti.

Kroatiens regering ska dessutom sitta på uppgifter kring att en attack är planerad redan i den 30:e minuten av matchen mot Spanien – och att den kan komma att involvera en domare.

Matchen startar 21.00.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.