Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Redo – om det behövs: "Gäller att vara max förberedd"

Kan Scott Jamieson inte spela mot AFC Eskilstuna är David Boo Wiklander ett alternativ på vänsterbacken. – Jag har ingen naturlig vänsterfot, men det är inga problem, säger han.

IFK Göteborg har ställt upp med samma backlinje i de båda inledande matcherna, 1-1 hemma mot Malmö FF och 2-0 borta mot Sirius. Emil Salomonsson som högerback, Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne som mittbackar, samt Scott Jamieson som vänsterback.

Jamieson avbröt torsdagens träning efter känning i baksida lår och undersöktes på torsdagsförmiddagen. Resultatet från magnetröntgen visar en mindre skada på låret och australiensarens medverkan i måndagens match mot AFC ser osäker ut.

– Han kommer definitivt vara aktuell tills nästa helg, säger Fredrik Larsson till klubbens hemsida.

Kan australiern inte spela saknas en given ersättare, däremot har Jörgen Lennartsson flera alternativ, däribland mittbacken David Boo Wiklander, som kom från Hammarby IF inför säsongen.

En spelare många under försäsongen ville se i Blåvitts elva och som sliter hårt på träningarna för att ta en plats.

– Det är min väg dit. Fortsättningsvis kommer det också vara min strategi för att fortsätta. Man vet efter alla dessa år att det inte är de elva på planen som startar premiären som kommer vara de viktiga spelarna, utan totalt sätt hela gruppen. För vi kommer få skador och avstängningar, med allt vad det innebär. Och då gäller det att vara max förberedd om man skall vara där uppe och kriga, säger David Boo Wiklander.

Han har inte funderat något djupare kring möjligheten att spela om Scott Jamieson inte kan.

– Först får vi se hur det är med honom. Han sade att han aldrig har varit skadad innan, så chansen är stor att det inte är någon skada nu heller. Det var kanske något annat som bet honom.

Om vi utgår från att det finns en vakans på vänsterbacken, hur ser du på den positionen?

– Självklart har jag spelat där. Jag har ingen naturlig vänsterfot, men jobbar med båda fötterna under match också. Så sett är det inga problem. Det är helt upp till hur de (tränarna) vill formera laget taktiskt. Jag är en defensiv spelare. Man får se. Norrköping körde ju med tre mittbackar. Det är Jörgen som får kika på det.