Rebecka Blomqvist är allsvenskans spelare i maj månad.
Rebecka Blomqvist är allsvenskans spelare i maj månad. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Rebecka Blomqvist månadens spelare i damallsvenskan

Serieledning, tvåa i skytteligan och en strålande vårsäsong. Efter sina fina insatser har Göteborgs FC:s Rebecka Blomqvist nu utsetts till månadens spelare i maj.

ANNONS
|

Damallsvenskan befinner sig just nu under ett två månader långt sommaruppehåll i och med fotbolls-VM i Frankrike. I topp i serien placerar sig Göteborg FC med 15 poäng inspelade efter sju omgångar.

Göteborg avslutade vårsäsongen med en uppvisning genom att besegra LB07 med 3-0 på hemmaplan, där två av målen gjordes av anfallaren Rebecka Blomqvist. Nu har 21-åringen prisats för sina insatser.

LÄS MER:GFC upp i serieledning efter uppvisning

Blomqvist har utsetts till maj månads spelare i damallsvenskan, en månad där hon kom med i målprotokollet vid fem tillfällen.

– Det är såklart väldigt hedrande och roligt. Att andra tycker man gör det bra är väldigt uppmuntrande. Men hela laget har gjort det väldigt bra under våren och det bidrar naturligtvis också, säger Blomqvist till klubbens hemsida.

ANNONS

Med sina fem gjorda mål i allsvenskan ligger 21-åringen på en delad andraplats i seriens skytteliga – en plats som hon delar med anfallskollegan Pauline Hammarlund.

Blomqvist har spelat samtliga sju matcher under vårsäsongen och utöver sina fem gjorda mål har hon även noterats för två assist.

Den 21 juli är sommaruppehållet slut för GFC, då väntar Vittsjö på bortaplan.

ANNONS