Rebecka Blomqvist har växlat upp inför guldstriden

Göteborg FC är i serieledning – och segerregissören Rebecka Blomqvist har hittat målformen inför guldstriden.
– Jag hoppas ju att den håller i sig nu.

ANNONS
|

Efter Göteborg FC:s seger över Umeå och Rosengårds kryss mot Linköping är GFC i serieledning.

Bakom GFC:s 2-0-seger låg, som många gånger förr, Rebecka Blomqvist som redan i den elfte minuten gav göteborgarna ledningen. Förra säsongens skyttedrottning har nu gjort nio mål den här säsongen och ligger trea i det totala skytteligan.

– Det känns bra, det är alltid skönt och kul att göra mål och bidra med det till laget, säger 23-åringen.

LÄS MER:GFC ny serieledare – efter Rosengårds tapp

Det är tuff anfallskonkurrens i Göteborg där tre landslagsmeriterade anfallare finns i truppen, förutom Rebecka Blomqvist även Pauline Hammarlund och Stina Blackstenius. Tränarduon Mats Gren och Jörgen Ericson har formerat anfallet på olika sätt under säsongen, ibland med två av de tre på planen, iland med hela trion. De senaste veckorna har dock Blackstenius dragits med en lårskada och det har blivit mer speltid för Blomqvist.

ANNONS

– Det har känts bra, det har varit lite upp och ner och jag har suttit lite på bänken. Men jag känner ändå att vi har spelat bra och när jag har kommit in har det varit lätt att komma in i det igen och nu har jag hittat formen och det är skönt. Jag känner att jag fått förtroende och spela och känner att jag kommit i rätt ytor och petat in några bollar.

”Har det i egna händer”

I och med lördagens mål går Blomqvist upp i ensam ledning i den interna skytteligan.

– Det är inte så viktigt, det känns som att vi har ett väldigt bra samarbete och bra konkurrens. Det är inte så att jag tänker på att jag har gjort nio och de andra något annat. Vi vill göra mål för laget.

Det är fem matcher kvar på säsongen och GFC leder nu med en poäng före Rosengård. Nu är fokus på att hålla i målformen – och serieledningen.

– Jag hoppas ju att den håller i sig, man vill ju att den håller i sig från start till slut men nu får jag försöka hålla i den nu de sista fem matcherna.

ANNONS