Real Madrid tillbaka på mardrömsarenan i Dortmund

Tisdagskvällens toppmatch i Champions League spelas i Dortmund. Ett formstarkt och hemmalag tar emot Real Madrid – som aldrig har vunnit på Signal Iduna Park.

ANNONS
|

Trots att Real Madrid alltid har ett lag fullt av stjärnor har det aldrig blivit tre poäng på jättearenan – som har plats för 81359 åskådare–i Dortmund. Och tyskarna jagar fjärde raka segern mot det spanska huvudstadslaget.

– Jag förväntar mig en tuff match. De har en del nya spelare, men det har inte ändrat deras sätt att spela. De vill spela (en offensiv) fotboll, och det vill vi också, säger Real Madrids coachZinedine Zidane.

Marcas förstasida på tisdagen:

Det spanska storlaget har tappat en del poäng i de senaste matcherna. Senast blev det 2–2 mot Las Palmas. Och snacket efteråt handlade om Cristiano Ronaldos uppenbara besvikelse över att bli utbytt.

ANNONS

Läs också: Utbytt Ronaldo jagar rekord

– Alla spelare som blir utbytta före full tid blir arga (inklusive Ronaldo). Vi har pratat med varandra efter matchen, men det är normalt, vi har gått vidare, säger Zidane.

Tuchel är beredd

Trots att Real Madrid och Cristiano Ronaldo inte har imponerat den senaste tiden harDortmunds tränare, Thomas Tuchel, respekt för kvällens motståndare.

– Det är lätt att säga att Cristiano Ronaldo inte är i form, men vem är rätt person att göra den bedömningen? Kommer det att vara så i kväll?

Tuchel fortsätter:

– Cristiano är en av världens bästa fotbollsspelare, en vinnare som kan hjälpa sitt lag med sin blotta närvaro och aura. De största matcherna brukar få de bästa spelarna att prestera på toppen av sin förmåga. Vi förbereder oss på att få möta Ronaldo när han är som bäst.

Starka startelvor

Dortmund har inlett säsongen starkt och på hemmaplan är har laget gjort elva mål på tre matcher, och har tagit nio poäng. Champions League inleddes med en 6–0-seger borta motLegia Warszawa.

Tuchels lag är fullt av offensiv kraft. Och etablerade stjärnor somPierre-Emerick Aubameyang, Mario Götze och André Schürrle backas upp av ett gäng supertalanger.Ousmane Dembélé,Christian Pulisic ochEmre Mor kan alla få sitt stora genombrott i Champions League den här säsongen.

ANNONS

Så här tror den spanska tidningen Marca att lagen kommer att ställa upp påSignal Iduna Park.

ANNONS