Real Madrid säkrade La Liga-titeln

Efter tre års väntan på nästa ligatitel får Real Madrid äntligen lyfta bucklan i La Liga.
– Vi har jobbat oerhört hårt och jag är glad över hur spelarna kämpat på planen, säger Reals tränare Zinedine Zidane till Real Madrids twitterkonto efter matchen.

ANNONS
|

Inför matchen fanns det en favorit och det var Real Madrid – och det räckte med vinst för laget för att säkra årets ligatitel i La Liga. Och de tog tillfället i akt.

Det var i den 29:e minuten som Karim Benzema dunkade in 1–0-målet och gav Real Madrid en betryggande start.

Märkliga straffscener i andra halvlek

I andra halvlek fick Real chansen igen med en straff efter att Sergio Ramos gått omkull i straffområdet.

Första straffen tog Ramos själv hand om – men den var tvungen att tas om efter att Benzema tagit sig in i straffområdet innan Ramos hunnit nudda bollen.

ANNONS

Men den andra straffen satt. Den gången med Benzema som avsändare efter att Ramos givit honom straffen då den skulle tas om.

Svensk med i bruttotruppen

Villarreal lyckades reducera till 1–2 men kom inte närmare än så.

I Villarreals bruttotrupp inför matchen fann vi 18-årige målvakten Filip Jörgensen – som i matchen kunde ha gjort sin La Liga-debut. Men målet i Villarreal vaktades i stället av Sergio Asenjo.

Villarreal ligger just nu på en femteplats i La Liga och i den sista omgången tar man emot Eibar på hemmaplan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS