Inter är en av klubbarna som har fått sin ekonomi granskad av italienska myndigheter.
Inter är en av klubbarna som har fått sin ekonomi granskad av italienska myndigheter. Bild: ALBERTO LINGRIA

Razzia mot storklubben – granskar övergångar

Inter är i trubbel. Under tisdagen rapporterade AP att klubbens kontor har granskats i en razzia av italienska åklagare. Bakom razzian ska misstankar om felaktig rapportering av klubbens finanser ligga.

ANNONS
|

Inter går som tåget i toppen på Serie A och är på väg mot andra raka ligaguldet. Samtidigt finns det problem utanför planen.

På tisdagen utsattes klubben för en razzia av italienska åklagare. Orsaken är en stor utredning som undersöker huruvida klubbens intäkter har rapporterats på rätt sätt, enligt Inter själv.

Enligt AP skriver klubben vidare att: ”Klubbens finansiella resultat har ritats upp i överensstämmelse med rigorösa redovisningsprinciper”.

Enligt klubben ska ingen anställd vara misstänkt för brott.

”Ingen har blivit åtalad. Det här är förberedande undersökningar”, skriver klubben vidare.

Razzian mot Inter är en i raden av försök av italienska myndigheter att granska och komma till rätta med överdrivna övergångssummor för fotbollsspelare. För att komma runt en sanningsenlig redovisning skrivs värdet på spelare upp. Dessa spelare säljs sedan som en del i en större övergång, vilket ger klubben pengar på pappret.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS