Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Bild: TOBIAS NYKÄNEN

Razzia mot Östersunds ordförande Daniel Kindberg

Efter en razzia mot det kommunala bostadsbolaget Östersundshem har ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg anhållits. Det uppger Östersundsposten.
– Det är obehagligt, vi vet ju inte vad som hänt mer än att polisen kommit in och tagit hans dator, säger Östersundshems styrelseordföranden Tord Andnor till ÖP.

Under tisdagen genomförde polisen en razzia på Daniel Kindbergs arbetsplats Östersundshem. Enligt uppgifter till Östersundsposten ska Kindbergs dator ha tagits i beslag. Den omtalade ordföranden, som investerat stora summor i ÖFK:s satsning mot eliten, fanns inte på plats vid tillslaget, men ska enligt tidningen ha blivit inkallad till polisen.

Uppges anhållen

Senare under tisdagen rapporterade Österundsposten att Kindberg har anhållits av polis. Tillslaget mot Östersundshem ska enligt Ekobrottsmyndigheten i Umeå vara en del av en utredning mot en man som har företagskopplingar till Daniel Kindberg.

Han bekräftar att tillslaget hos Östersundshem är del av utredningen mot Sollefteåbon som sitter häktad.

– Det var ett antal poliser som kom in och gick direkt till Daniel Kindbergs arbetsrum, säger Tord Andnor till tidningen.

Polisen ska även besökt Östersunds FK.

– Ekobrottspolisen var här och pratade med klubbdirektören. De ställde en enda fråga: Har personen en dator som han jobbar med hos er? De fick ett nekande svar och åkte omedelbart härifrån, säger klubbens medieansvarige till SVT Sport.

Senare under tisdagskvällen bekräftade klubben att Daniel Kindberg anhållits misstänkt, på sannolika skäl, för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott.

LÄS MER: ÖFK bekräftar – Daniel Kindberg anhållen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.