Razak kan ställas mot vännen: "Prata inte om honom"

ANNONS
|

Förra säsongen var Abdul Razak med och förde AFC Eskilstuna till allsvenskan. Nu tillhör han IFK Göteborg. På måndagen ställs han mot sina tidigare lagkamrater när Blåvitt äntrar Gamla Ullevi för första gången den här säsongen.

– Det blir en bra match, jag har snackat lite med mina tidigare lagkompisar.

AFC har haft en tuff start på allsvenskan. Först blev det förlust borta mot Gif Sundsvall. I hemmapremiären på Tunavallen såg det sedan länge ut som att det skulle bli seger - men sent på övertid lyckades Örebro utjämna.

Blåvitt är klara favoriter i måndagens möte - men Razak vet vad hans förra lag går för - och han räknar med att det blir en jämn tillställning.

ANNONS

– Det blir en tuff match. De harbra spelare. De har förlorat många spelare, det är bara några kvar, men det är ett bra lag som kommer att utvecklas.

"Hoppas få några minuter"

För att hjälpa Blåvitt att överlista Alexander Ryssholms lagbygge har Razak delat med sig av några tips till tränare Jörgen Lennartsson.

– Haha, självklart, säger han hemlighetsfullt.

– Vi har börjat säsongen bra, och nu vill vi inte slå av på takten utan bara fortsätta. Vi spelar på hemmaplan, inför våra fans, vi hoppas att det blir tre poäng till oss. Vi har massvis av självförtroende. Vår defensiv är bra och vi har bara släppt in ett mål, det tror jag blir en nyckel.

Och Razak själv är förhoppningsfull om att få speltid.

– Förhoppningsvis får jag några minuter nu och får visa vad jag kan.

"Prata inte om honom!"

Blir det spel för ivorianenkommer han centralt att ställas mot Emmanuel Frimpong. Den tidigare Arsenal-spelaren är en av många stjärnvärvningar till årets allsvenska och han har tagit en plats på mittfältet i Eskilstuna-laget.

Det kan bli en tuff kamp mellan er?

– Prata inte om honom, säger Razakoch skrattar.

– Han är en god vän till mig. Vi har spelat mot varandrai reservlagsseriennär jag var i City (Manchester)och han i Arsenal. Vi känner varandra väl, vi är goda vänner.

ANNONS
ANNONS