Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rasmus Wikström lämnar IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Rasmus Wikström lämnar IFK Göteborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Rasmus Wikström lämnar Blåvitt – klar för Bröndby

Blåvitt bekräftar under torsdagen att mittbacken Rasmus Wikström, som varit utlånad till AFC Eskilstuna under våren, säljs till danska Bröndby.
– Förhoppningsvis får jag dra på mig den blåvita tröjan igen i framtiden. Jag önskar laget stort lycka till i allsvenskan i år och framöver, säger Wikström till IFK Göteborgs hemsida.

För mindre än en vecka sedan rapporterade GP att IFK Göteborg var överens med danska Bröndby gällande en försäljning av den levande mittbacken Rasmus Wikström.

20-åringen, som varit utlånad till superettanlaget AFC Eskilstuna under våren, var själv fåordig.

– Jag har inget direkt att säga om det, sade Wikström 25 juli.

LÄS MER: Blåvitt-talang på väg till danska ligamästaren

Nu står det klart att övergången blir av. Detta efter att Blåvitt själva bekräftat det via sin hemsida.

Wikström kommer att återkallas från sitt lån och ansluta till sitt nya lag omgående.

Blåvitt har inte gått ut med hur mycket pengar man får för spelaren, men sportchef Pontus Farnerud kallar det för en ”marknadsmässig övergångssumma”.

– Det är alltid dubbla känslor när en av våra egna unga spelare säljs vidare till andra klubbar. Danmark har skaffat sig ett övertag gentemot svenska klubbar och spelare där ekonomin är en viktig faktor. Detta är ytterligare ett bevis på att vi genom vår akademiverksamhet fortsätter att leverera, och detta ger möjligheten för någon annan från akademin att få chansen i A-truppen, säger Farnerud till IFK Göteborgs hemsida.

LÄS MER: Rasmus Wikströms succé efter tuffa tiden i Blåvitt: ”En kickstart för min karriär”

”Spelat för min favoritklubb”

Rasmus Wikström hann göra elva matcher i AFC Eskilstuna, och lånades främst ut i jakten på speltid efter en rehabiliterad korsbandsskada som höll honom borta hela fjolåret.

– Rasmus har kämpat sig tillbaka på ett imponerande sätt efter sin knäskada. Tanken med utlåningen var att hitta den bästa lösningen sportsligt för Rasmus så att han skulle få nödvändig speltid. Vi hade gärna sett att han framöver konkurrerade om en plats i vårt A-lag vilket hela tiden har varit vår ambition. Det ska bli intressant att följa honom i Bröndby, som just nu är ett av Skandinaviens bästa lag, säger Pontus Farnerud.

LÄS MER: Pontus Farnerud om valet att låna ut talangerna: ”Tuffare att ta en plats nu än tidigare”

Den unge försvararen om sin tid i klubben:

– Jag har spelat i Blåvitt i åtta år och det är jag tacksam för. Jag gick från att stå på Young Fellows till att själv spela för min favoritklubb. Förhoppningsvis får jag dra på mig den blåvita tröjan igen i framtiden. Jag önskar laget stort lycka till i allsvenskan i år och framöver, säger Wikström till hemsidan.

Wikström hann göra tre framträdanden under sina två säsonger i Blåvitts seniorlag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.