Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ranégie sköt ny seger till Häcken

Häckens Mathias Ranégie knäckte Djurgården med två mål. Nu har han gjort 17 i allsvenskan. Om tio dagar är övergångsperioden slut.

– Blir det ingen flytt får jag väl satsa på skytteligan i stället, säger Ranégie efter 2–0-segern.
Mathias Ranégie har pratat mycket om att han vill flytta utomlands i sommar. 31 augusti är sista datumet att göra klart med en ny arbetsgivare.
Till söndagens match på Rambergsvallen hade ingen utländsk klubb anmält sitt intresse.
– Jag hade velat komma till en klubb ett snäpp upp från Häcken där jag kan utvecklas vidare. Jag stärkte väl mina aktier i dag, men samtidigt får jag ställa in mig på att det kanske inte blir något. Det vore rätt spännande att stanna också och se hur långt vi kan nå med Häcken, säger Ranégie.
Segern i går förde upp laget på fjärdeplats i allsvenskan.
– Realistiskt sett kan vi sikta på en tredjeplats. Det kommer att bli ett jäkla race och många som slåss om den platsen.
Han hade missat fyra av veckans fem träningsdagar på grund av en förkylning med feber.
– Jag var förvånad över att jag fick spela idag. Peter (Gerhardsson) har lagt stor vikt vid träningsveckan tidigare. Men han sade åt mig köra så länge jag orkade.
Fick inte byta
Med en kvart kvar vinkade Ranégie att han ville byta, men samtidigt fick Dominic Chatto en smäll så skyttekungen tvingades vara kvar på planen.
– Jag är fortfarande riktigt förkyld och pulsen gick upp på mig. Det kändes inte bra, säger Ranégie.
Men det gick bra. I 18:e minuten gjorde John Chibuike en exakt chipp fram till Mathias Ranégie som sköt löst med vänsterfoten mot bortre stolpen. 198 centimeter långe Pa Demo Touray nådde den inte.
– Jag fick inte den träff jag ville ha, men Dembo verkade stå på fel ben och var lite för nära första stolpen.
Vid det andra målet i 68:e minuten hade skytteligaledaren hjälp av två finländska misstag. Kasper Hämäläinen dribblade på mittplan och tappade bollen. Joona Toivio var först på René Makondeles djupledspassning men valde att knäa bollen i stället för att rensa rejält. Ranégie snodde bollen och sköt sitt 17:e allsvenska mål via Touray.
Högt försvarsspel
– När vi mötte Djurgården på Stadion försvarade de sig lågt och plockade bort mig helt. Jag är förvånad över att de låg så högt med sin backlinje nu, säger Mathias Ranégie.
Djurgården skapade mycket lite och är kvar i bottenstriden efter bara en poäng på de fyra senaste matcherna.
– På torsdag möter vi ett lag som är i samma läge som oss (Norrköping). Den blir oerhört viktig och sedan är det två och en halv vecka utan matcher, säger Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.