Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Ranégie nära hjälterollen: "Det bara small i ribban"

Första matchen från start sedan återkomsten i Häcken – då var Mathias Ranégie centimeter ifrån att bli målskytt. – Det bara small till i ribban, säger anfallaren.

I somras återvände Mathias Ranégie till BK Häcken när han hämtades in som ersättare för skadade Alhassan "Crespo" Kamara. Sedan dess har den rutinerade anfallaren stegvis fått allt större förtroende av tränare Mikael Stahre. Efter att ha hoppat in i flera matcher fick Ranégie borta mot Östersund så också göra sin första allsvenska match från start i Hisingsklubben på nästan sex år. 

– Det var kul att få känna sig riktigt delaktig. Samtidigt är det inget konstigt med att jag inte har startat tidigare, vi har många bra spelare och vi har hela tiden haft en dialog, säger Mathias Ranégie och fortsätter: 

– Jag har inte varit i fysisk form, jag har haft en hackig försäsong och har inte varit där för att kunna spela 90 minuter. Jag tror Micke ville slänga in mig från start nu just med tanke på hur matchbilden skulle bli, att vi behövde någon som kunde få fast bollarna så att vi kunde få vila när vi väl hade bollen. 

Under matchens första 20-25 minuter hade Ranégie, precis som övriga laget det kämpigt, men efter det kom 33-åringen in i matchen på allvar och under en period i den första halvleken hade han flera farliga avslut. Allra närmast kom han när han i samband med en hörna skickade iväg en stenhård nick i ribban. 

"Var en jävla fart i nicken" 

– Det bara small till i ribban. Jag vände mig om och såg att den inte gick in och tänkte bara "fuck". Det var en jävla fart i nicken, hade den gått lite lägre så hade det varit mål. Men det är som det är, sådan är fotbollen. Marginaler, marginaler...

Och även om det inte blev något nätrassel var centertanken nöjd med sin prestation. 

– Det kändes bra. När vi spelar med så få offensiva pjäser, och inte har någon tia blir det stort ansvar på oss däruppe att få fast bollen. Och bortsett från i början när vi slarvade så tycker jag att vi löste det bra. För min egen del tycker jag att det jag gjorde det jag skulle. Sedan kan man alltid önska att man hade gjort mål, men bollbehandling och hur det funkade i duellerna och så där kändes bra, på det sättet är jag nöjd med min insats. 

"Larvigt att jag fick gult" 

Innan matchen var över hann Ranégie också med att dra på sig ett gult kort för snack. Sotirios Papagiannopoulos satte in en armbåge i ansiktet på anfallaren, som reagerade häftigt.

– Sätter man en armbåge i huvudet på någon så ger man ett halvt öga och kollar så att personen är okej. Men han tyckte inte att han satte in någon armbåge, så det blev lite diskussion. Det jag reagerade på var hans reaktion. Sedan tycker jag det är larvigt att jag får gult kort för det. Det var två vuxna män som var lite småsura, det kan jag tycka att man kan låta passera.