Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Ramträff räddade GFC i bottenmötet

Målsnålt var nyckelordet när Göteborg FC gästade Hammarby IF i ett bottenmöte där bägge lagen var i stort behov av tre poäng. 0-0 slutade matchen där en ramträff räddade poäng för GFC.

Det var med en tung första halva av säsongen i ryggen som Göteborg FC, i förra veckan, drog igång höstsäsongen. Men med en seger, under omstarten mot Piteå, med sig var det ett optimistiskt gäng som åkte till Zinkensdamms IP för att möta ett annat bottenlag i Hammarby IF.

Tre av säsongens viktigaste poäng stod på spel då de bägge lagen spelade för att ta sig upp på säkrare mark i tabellen. Sammandrabbningen skulle dock bli en målsnål tillställning där framförallt hemmalagets målvakt Emma Holmgren stod för en stabil insats. Detta då hon räddade samtliga av Göteborgs nio avslut på mål.

Ramträff räddade GFC

Gästerna hade en hel del bra chanser till att ta ledningen, men absolut närmast var Hammarby som var en ramträff från ett ledningsmål.

Men de bägge lagen fick aldrig fira ett mål och därmed nöja sig med en poäng vardera, något som innebär "status quo" i kampen om säkrare mark i den damallsvenska tabellen.