Ramos tystade monsterpubliken

Det var inte Real Madrid mot Napoli, det var Real Madrid mot hela Neapel, men allt stöd i Italien hade inte hjälpt när Sergio Ramos släckte allt hopp genom två snabba nickar.

|

Inom fotbollen är begreppet ”Den tolfte spelaren” vida känt, ett uttryck som försöker förklara publikens inverkan på matchen. På få ställen är det så påtagligt som i Napolis hemmaborg, där fansen är så högljudda att de sägs att man orsakat ett jordskalv genom sitt hejande.

Det är dock svårt att mäta vikten av hemmapubliken, men vad man kunde konstatera under inledningen mot Real Madrid var att det inte skulle bli en enkel match för favoriterna.

Napoli inledde starkt

Real Madrid hade märkbara problem med Napolis press, hemmalaget lågt högt i banan och tvingade gästerna att slå ifrån sig flertalet gånger.

Till slut föll första målet, föga förvånande var det de himmelsblåa som fick jubla. Att det dessutom var den stekhete belgaren Dries Martens som stod för målet förvånade heller ingen.

Målet, som blev skörden av ett läckert framspel av Lorenzo Insigne, blev den första halvlekens enda. Detta trots flera farliga lägen för Ronaldo som haft det otroligt svårt att göra mål.

Ramos släckte hoppet

Men det lilla hopp om en vändning mot regerande Champions League-mästarna släcktes snabbt för Napoli i den andra halvleken.

Mannen som tog på sig rollen som glädjedödare var Madrid-kaptenen Sergio Ramos som, inom loppet av sex minuter, nickade in två mål.

Något som innebar att Napoli var tvungna att göra fyra mål för att kunna ta sig vidare.

Lika högljutt som det blev under Martens 1-0-mål, lika tyst blev den ökända Neapel-publiken när Ramos gett sitt lag ledningen.

Efter den chockartade starten på andra halvlek lös det Napoli som inledde matchen så stark med sin frånvaro. Istället var det nu Real Madrid som visade varför man, inför matchen, sågs som storfavoriter.

Real Madrid hade full kontroll över matchen och kunde spela av matchen som slutade 1-3 (2-6totalt).