Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ragnars oväntade möte med Mild: "Fantastiskt"

2006 värvade Håkan Mild en 20-årig isländsk mittback till IFK Göteborg. På torsdagen möttes de på Islands träningsanläggning i Annecy. – Det var fantastiskt. Jag hade ingen aning om att han var här, säger Ragnar Sigurdsson.

Isländska spelare i ropet i Europa efter landslagets succé på EM. I Sverige har isländska spelare sedan många år ett gott rykte. Med anledning av Ragnar Sigurdssons starka insatser, framför allt mot England i åttondelsfinalen, riktas ljus mot hans tid i IFK Göteborg, där han bland annat var med och vann SM-guld 2007.

I Annecy, där Island på torsdagen tränade för första gången sedan segern mot England, blev Ragnar Sigurdsson mäkta förvånad när han plötsligt fick syn på Mild, tidigare sportchef i Blåvitt, i den mixade zonen, där media möter spelare. 

Under onsdagen fick Håkan Mild, som arbetar som expertkommentator för Radiosporten, en kram av Lars Lagerbäck, nu blev det en till av Ragnar Sigurdsson.

Hur var det att träffa Mild igen?

– Det var fantastiskt. Jag hade ingen aning om att han var här.

Vet du vad han gör här?

– Ingen aning.

Han är kommentator för radio. Kommenterar och analyserar era matcher.

­– Ah, så då kommer jag få några bra kommentarer då. Haha!

Kan du berätta vad Håkan och klubbens beslut att värva dig till IFK har betytt för dig?

– Det betydde mycket för mig och min karriär. Jag började bli lite desperat där på Island, att jag aldrig skulle få en flytt från Island. Så var det Håkan och några andra som kollade på mig och tog chansen. Och det gick ju fantastiskt från första början.

Skulle du kunna tänka dig att återvända till Blåvitt?

­– Vi får se, man vet aldrig vad som händer när man börjar bli lite äldre. Om man har lust att komma tillbaka. Jag har alltid tänkt, haft positiva tankar om Blåvitt, så det är inte alls omöjligt.

Har du någon kontakt med klubben?

– Nej, inte med klubben, men några kompisar fortfarande.

Efter matchen mot England sade Ragnar Sigurdsson att han skulle tala med sin agent (Martin Dahlin) för att stämma av framtiden.

Har du snackat med agenten, som du sade efter matchen?

– Bara fem minuter i går. Han sade bara håll dig lugn, det är inget som är klart eller konkret. Fortsätt fokusera på nästa match, man måste hålla sig på jorden.