Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: HANNAH MCKAY
Bild: HANNAH MCKAY

Ragnar Sigurdsson klar för FC Köpenhamn

Många blåvita supportrar hoppades få se honom i IFK Göteborgs mittback den här säsongen.
Men när Ragnar Sigurdsson återvänder till nordisk fotboll efter många år Ryssland går han till FC Köpenhamn.

Under söndagskvällen presenterade den danska storklubben 33-åringen som ny värvning. Det var i FC Köpenhamn islänningen spelade efter att ha lämnat IFK Göteborg där han gjorde sex säsonger i allsvenskan.

Två säsonger i danska ligan följdes av sejourer i FC Krasnodar, Rubin Kazan, Fulham och Rostov. Sigurdsson har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren.

– Jag har alltid känt att FCK var min klubb och Köpenhamn blev mitt hem då jag var här första gången. Så det känns som att komma hem för mig, säger mittbacken till FCK:s hemsida.

Den 94-faldige landslagsmannen är en av IFK Göteborgs populäraste spelare på 2000-talet och när det stod klart att han skulle lämna ryska Rostov tidigare i vinter började det snabbt ryktas om att IFK Göteborg var intresserat. Nu står det alltså klart att det blir en återkomst på Parken istället för på Gamla Ullevi.

– Min ambition är att göra allt jag kan för att FCK ska bli danska mästare igen och klara sig väl internationellt. Jag har fortfarande många goda vänner i Köpenhamn och jag har känt mig respekterad och värdesatt av FCK:s fans, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.