Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

"Ragge" om livet efter EM: "Mitt liv är helt annorlunda"

Ragnar Sigurdsson lever drömmen i Fulham. Den isländske mittbacken har snabbt tagit en ordinarie plats i laget. – Mitt liv är helt annorlunda efter EM, säger han till SunSport.

Den nu 30-årige Ragnar Sigurdsson lämnade ryska Krasnodar efter EM-succén. De flesta trodde att han skulle hamna i Premier League men trots visst intresse valde han att skriva på för Fulham i Championship. I en intervju med SunSport berättar han om att hans liv har ändrats rejält efter EM-succén.
– Mitt liv är helt annorlunda efter EM. Jag spelar försvarare och före EM fick jag knappt någon uppmärksamhet alls. Folk kände inte igen mig. Det är oftast anfallare eller mittfältare som får all uppmärksamhet. Efter EM var det konstigt för mig. Det kändes som att alla stirrade på mig och kände igen mig, säger han till tidningen.

Ett liv i offentligheten som han inte verkar trivas särskilt bra med.
– Jag var faktiskt obekväm med det. Jag gillade det inte, men det är något du måste vänja dig vid. Jag gillar att gå runt i London för ingen känner igen mig där! När jag spelade i Sverige så var det lite uppmärksamhet, men inte i närheten av det som varit efter EM.

Ragnar Sigurdsson berättar även i intervjun om tröjbyten. Mittbacken har mött flertalet stora spelare men byter aldrig tröja.
– Det är ingen stor sak för mig. Jag tänker alltid ”vad ska jag göra med den här tröjan?”. Jag kommer aldrig att ha på mig den, så varför skulle jag vilja ha den. Jag kommer inte sätta den på väggen heller så jag har inget att göra med dem.

Fulham ligger på en åttonde plats i Championship efter 16 spelade omgångar. Till sista kvalplatsen upp till Premier League är det endast två poäng. Till serieledande Newcastle är det dock redan 13 poäng.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.