Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Rafael Da Silva skänkte hela sin lön till välgörenhet

Hur många fotbollsspelare vill inte ha lön under tiden de är skadade? Svaret är nog "inte särskilt många". Men Rafael Da Silva är ingen vanlig lirare.

Den 26-årige ytterbacken spelade sju säsonger i Manchester United, innan han skrev på för Lyon sommaren 2015. Ytterbacken inledde tiden i den franska klubben med att muskelskada i baksida lår, något som höll honom borta från spel till oktober.

Då gjorde Rafael något oväntat. 

Han gick till Lyons styrelse och berättade att han inte ville ha någon lön förrän han kunde bidra på planen igen. När han informerades om att det inte var tillåtet (för dem att inte betala ut lön), begärde han att hela summan skulle gå till välgörenhet.

– Jag gillar att spela fotboll och och tycker om att få betalt för det, men jag spelade inte, säger Rafael till L’Equipe.

Pengarna gick i stället till "OL Foundation", klubbens välgörenhetsprogram. Och 26-åringen valde att de skulle användas till en robot som gör det möjligt för barn på sjukhus att kommunicera med klubbens spelare.

– Jag är glad för att jag kunde göra det för barnen, det kändes bra, och hjälpte mig också, säger han.

Rafael var aldrig helt ordinarie i Manchester United, i alla fall inte under längre perioder. Men han var ändå en stor favorit bland supportrarna på Old Trafford. Det är inte svårt att förstås varför.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.