Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Rött kort efter överfallet på Häckens lagkapten

Häcken tog en viktig seger i jakten på en Europaplats genom att köra över Athletic Eskilstuna md 3-0. – Vi borde ha gjort något mål till, säger backklippan Rasmus Lindgren - som attackerades fult av AFC:s Mohammed Buya Turay.

Det var i den 39:e matchminuten som Turay till synes utan anledning tryckte upp en armbåge i ansiktshöjd mot Lindgren som föll till marken.

Den otäcka händelsen gav direkt rött kort och Eskilstuna fick spela med tio man resten av matchen. Domaren stod bra till.

Efter matchen berättade Lindgren för GP:

– Vi fick frispark och jag skulle slå den snabbt, men plötsligt trycker han upp ena armbågen mot min hals. Den kom som från ingenstans. Jag vet inte varför faktiskt.

Uppfattade du det som avsiktligt?

– Ja, utan tvekan. Han verkade arg för något.

Hur gick det med dig?

– Ingen fara, mer än att det var lite omtumlande och obehagligt förstås, säger Rasmus Lindgren.

Om matchen var det dock Häcken som hade grepp – från första stund.

Häcken hade 26 avslut. Eskilstuna som efter utvisningen spelade med tio man hade – ett enda på hela matchen. Att gästerna inte släppte in fler kan de tacka målvakten Alireza Hghigi för.

– Det är klart att det hade varit bra om vi gjort ett par mål till, säger Rasmus Lindgren. Inte minst tycker jag att vi borde ha gjort fler i den första halvleken. I andra spelade vi bra – men lite väl avslappnat, vi borde ha varit vassare i avslutningarna. Å andra sidan är det lätt att det blir så när man har ett stort övertag, säger kapten Lindgren.

Med tanke på förnedringen mot AIK hemma senast (stryk med 6-1) var det förstås moraliskt skönt för Häcken att segra på hemmaplan.

–Det betyder mycket, även om jag tycker att vi spelade bra  även mot Östersund borta senast. Nu har vi ett bra läge och ska göra allt för att hålla oss kvar där uppe – och säkra en plats i Europaspelet, säger Rasmus Lindrgren och fortsätter.

LÄS OCKSÅ: De var bäst i Häckens storseger

– Men det är ett hårt jobb som återstår med Djurgården och Malmö borta. Men kan få till det i de matcherna och hålla undan hemma kan det gå. Vi kan bara fokusera på vårt, sedan lär det förstås inte skada om andra resultat går vår väg, säger Rasmus Lindgren.

En annan som var nöjd med segern var Paulinho.

Han öppnade med att göra 1-0 efter 25 minuter, hans sjunde för säsongen.

– Det kändes som om det var ganska snyggt, jag fick en bra passning. Målet var viktigt för laget, det gjorde att vi tog för oss mer och kom igång.

Paulinho, som varit skadad till och från, tycker att formen känns bra.

– Fysiken är det inget fel på, sedan behöver man matcherna för att få upp känslan. Men det kommer, hela laget är på gång, säger han.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.