Röster om lottningen

ANNONS
|

"Vi slapp Holland och Spanien och som helhet är jag nöjd. Det är starka lag oavsett grupp, och vi får slå ur underläge. Men det känns spännande och är några härliga utmaningar. Och för supportrarnas skull, att de kan vara på ett och samma ställe, är ju fantastiskt"

Förbundskapten Erik Hamrén till TV4.

Svår grupp. Vi möter två stora nationer med fantastiska spelare och värdnationen – som har fördel av hemmaplan. Vi ska förberedda oss på bästa möjliga sätt, och tro på vår sak. Det blir ingen lätt uppgift, men samtidigt spännande. Bättre att hamna i denna grupp än i Danmarks.

ANNONS

Zlatan Ibrahimovic till fotbollsförbundets hemsida.

"Spontant känns det helt okej. Grupp A var gruppen som alla ville ha och grupp B var en mardrömsgrupp. Grupp C var helt okej, men den är heller inte jättesvår. Klart det kommer att bli tufft, men målsättningen måste ändå vara att gå vidare när vi väl är här"

Mikael Lustig till Expressen.

"Vi kan gå vidare. Det enda problemet är att vi kommer att ses som favoriter tillsammans med England och det brukar inte passa oss. I Sydafrika sa vi att det var en lätt lottning, men ändå gick vi inte vidare".

Fransmannen Bixente Lizarazu, före detta landslagsstjärna till Reuters.

"Vi visste att det skulle bli tufft oavsett vad vi fick för lottning. Innan önskade jag att vi skulle slippa Holland, Spanien och Tyskland och det lyckades vi ju med nu. England och Frankrike är väl något av favoriter i gruppen. Vi är lite av underdogs men det hade vi kanske fått räknas som oavsett vilken grupp vi hamnat i. Det ser inte alls omöjligt ut för oss men det gäller att vi gör tre extremt bra insatser för att lyckas"

Anders Svensson till Fotbollsförbundets hemsida.

"Det känns som att vi hamnade i en rolig grupp. Det känns som att det blir tre väldigt roliga matcher. Det blir det ju oavsett, men det känns som att vi hamnade i en rolig grupp och vi kan se fram emot tre tuffa och bra matcher"

ANNONS

Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.se

"Vi hamnade i den tuffaste gruppen. Holland och Portugal har världsklasspelare. Vi kan se fram emot intressanta dueller. Danmark är alltid jobbiga att möta, ett typiskt turneringslag. De räds inte stora namn, och det är det som gör dem farliga"

Tyskland förbundskapten Joachim Löw.

"en tuff lottning, men vi känner till våra motståndare väl. Det är alltid viktigt att vinna den första matchen, men med Tyskland och Portugal som nästa motståndare blir det verkligen en viktig match mot Danmark"

Holländske stjärnan Wesley Sneijder till NOS-TV.

ANNONS