Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Rättegång mot Neymar – kan få fängelsestraff

Den stora korruptionsskandalen – med Barcelonastjärnan Nyemar i huvudrollen – kommer att leda till rättegång, detta enligt sajten Fotboll Espana.

Det blir en rättegång mot Barcelona och stjärnspelaren Neymar – anfallarens slutgiltiga överklagan underkändes. Och nu hotas 25-åringen av ett tvåårigt fängelsestraff.

Neymar har det inte särskilt kul just nu. Barcelonas brasilianske stjärna har gjort en förhållandevis svag säsong på planen, något som kan bero på att spanska åklagare vill skicka honom i fängelse.

Åklagarna hävdar att allt inte gick rätt till när 25-åringen flyttade från Santos till Barcelona 2013. Det handlar om en stor korruptionsskandal, som GP-sporten tidigare har skrivit om.

Läs även: Neymar riskerar fängelse

Neymar har överklagat åtalet och hoppats på att slippa att ställas inför rätta, men nu är det klart att det blir rättegång.

Åklagarna yrkar på ett tvåårigt fängelsestraff och böter på tio miljoner euro för 25-åringen. Eftersom Neymar inte har straffats tidigare är det osannolikt att han kommer att behöva avtjäna straffet i ett fängelse.

Även hans förra klubb, Santos, och företaget som drivs av Neymars föräldrar är indraget i härvan.

Läs även: Här är 10 stjärnforwards som har floppat säsongen 2016-2017

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.