Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Qvidings ordförande: "Vi måste sanera de skulder som finns"

Qviding FIF sätts i företagsrekonstruktion. Det beslutade Tingsrätten i Göteborg under gårdagen. – Det är den chansen vi har för att rädda föreningen för att vara helt ärlig, säger Qvidings ordförande, Rikard Attling.

Qviding FIF har länge dragits med ekonomiska problem och skulder. Nu försätts föreningen i företagsrekonstruktion. Detta beslutade Tingsrätten i Göteborg under gårdagen. Tingsrätten har utsett Stefan Skeppstedt till rekonstruktör. 

Qvidings ordförande, Rikard Attling, berättar för GP att det här är enda chansen för föreningen att överleva.

LÄS ÄVEN: "Skuldsatt Göteborgsklubb sätts i företagsrekonstruktion"

Hur ser du på företagsrekonstruktionen?

– Det är den chansen vi har för att rädda föreningen för att vara helt ärlig. Vi måste sanera de skulder som finns. Det här har gått långt tillbaka i tiden. Men vi vill fortsätta med föreningen. Vi vill starta om på nytt. Ingen av de personerna som var med då är här nu. Vi som är här nu vill vara en bra förening för stadens ungdomar. Det är det här vi kan göra.

Hur ser du på klubbens framtid?

– Jag tycker att framtiden ser bra ut om vi kan ta oss igenom det här. Det engagemanget vi har i föreningen vill vi ta till vara på ett bättre sätt. Vi vill bygga upp något bättre än innan.

Hur ser det ut med A-lagets ersättningar?

– Det inträder en statlig lönegaranti. Den gäller tre månader bak och en månad fram. Sen är tanken att det ska fixa sig framöver. Sen när vi kommer ur rekonstruktionen sen så ska vi vara i ett läge och det är rekonstruktören som gör den bedömningen. Då ska verksamheten fungera som normalt och alla ska få betalt.

Hur stor är skulden?

– Vi har ett lån på anläggningen i Härlanda Park. Den är värd väldigt mycket för både oss och stadsdelen. Vi har ett par miljoner i korta skulder som vi inte riktigt klarar av. 

LÄS ÄVEN: "Qviding kan tvångsnedflyttas på grund av krisen"

Om ni får skulden nedskriven, hur ska ni gå vidare?

– Det är en bra fråga. Vi måste förändra saker. Kan inte göra samma sak igen och tro att man ska få ett annat resultat. Vi måste göra saker bättre, ha mer kontroll och ha mer stabilitet. Ha ett bättre engagemang och ta till vara på det. Vi har en budget i balans så att vi kommer spinna vidare på den. Vi löser de löpande räkningarna men inte skulderna. Jag är ändå positiv till framtiden.

Hur har ni hamnat i det här läget egentligen?

– Det är väl det som det har skrivits om i alla artiklar. Den frågan besvarar sig själv. Det var ju det som hände med att man hade lite för stor kostym samtidigt som det uppdagades fusk för några år sedan. Ekonomin kraschade och man drog på sig skulder. Får man för mycket skulder får man det svårt att betala.

Hur ser du på din framtid som ordförande i klubben?

– Jag hoppas att jag har en framtid. Jag tycker det hade varit roligt att bygga något nytt. Få upp engagemanget och ta tillvara på det som finns. Med all respekt för att ni måste skriva om det. Men alla personer som var med när det hände är borta nu, säger Attling och avslutar:

– I slutändan handlar det om barn och ungdomar som vill spela fotboll. Det är min förhoppning och jag ser positivt på framtiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.