Qvidings ordförande Carl-Magnus Strömberg är kritisk till att konstgräsplanerna i Skatås nu rivs.
Qvidings ordförande Carl-Magnus Strömberg är kritisk till att konstgräsplanerna i Skatås nu rivs. Bild: Bildbyrån & Qviding

Qvidings ilska: "Var ska våra ungdomar ta vägen?”

När Skatås konstgräsplaner nu rivs drabbas fotbollsföreningen Qviding hårdast. En tredjedel av klubbens 900 aktiva barn och ungdomar använder planerna.
– Var ska våra ungdomar ta vägen? undrar ordföranden Carl-Magnus Strömberg.

ANNONS
|

På torsdagsmorgonen publicerade Qviding FIF en skrivelse på sin hemsida, en text man också skickat in till idrotts- och föreningsförvaltningen (IoFF). Under rubriken ”Kommentar till rivningen av Skatås fotbollsplaner” berättar föreningen att man försökt få Göteborgs stad att fundera igen över rivningen.

– Vi känner att vi vill vara transparenta mot våra medlemmar i vad som sker. Vi har länge jobbat med frågan och försökt få till en lösning, men vi har inte fått den stöttning från IoFF som vi hade önskat. Jag tycker inte IoFF är öppna med anledningen till planerna tas bort. De säger att det finns platser på andra planer, men när vi kollar finns det ingen plats. Jag ser fram att emot att få veta vilken plan de menar, säger Carl-Magnus Strömberg.

ANNONS

– Jag tror det är ekonomi som ligger bakom. Man gör det för en kortsiktig ekonomisk vinning. Men det ger ekonomiska konsekvenser på folkhälsan på längre sikt, fortsätter han.

LÄS MER:Namninsamling startad för att rädda konstgräsplaner – ska bli parkering

Qviding är en av Göteborgs största fotbollsföreningar och har 900 aktiva barn och unga. Av dem har ungefär en tredjedel tränat på Skatås planer, resterande aktivitet sker på de två konstgräsplanerna på Härlanda park.

– Var ska våra ungdomar ta vägen? Skulle det här bli vardagen så blir det platsbrist. Fler kommer få flytta in på mindre planer och det kommer gå ut över träningskvalitén. Då är det små ytor konstant som gäller.

Vad hoppas ni ska hända?

– Vi hoppas på att vi ska få svar från IoFF och sedan att vi på tidsfördelningsmötet nästa vecka får se de lediga ytor som ska finnas.

LÄS MER:Göteborgs satsning på nytt konstgräs sågas

Ulrika Samuelsson, enhetschef för ekonomi och utredning på idrotts- och föreningsförvaltningen, förstår kritiken som kommit mot beslutet att ta bort planen.

– Vi förstår att frågan om borttagande av konstgräsplanen engagerar, den innebär en förändring och att många som är vana att ha sina träningar i Skatås nu istället får tider på andra planer i närområdet, har hon tidigare sagt i GP.

ANNONS

Hon menar dock att den nya yta som skapas kommer att komma väl till användning.

– Behov finns i området av en yta som kan användas som yta för spontana aktiviteter, evenemang, uppställningsyta vid evenemang och så vidare. Ytan kommer att vara bokningsbar, men när den inte är bokad så kan den såklart nyttjas av alla för olika typer av aktiviteter.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS