Qvidings aktivitetsbidrag dras in: "Inget konstigt"

Kommunen har inte fått tillbaka pengarna som Qviding är skyldiga. Därför drar man nu in ett halvårs aktivitetsbidrag. Dessutom tvingas kommunen nu lösa ut klubbens banklån på 6,7 miljoner kronor.

ANNONS
|

Efter att det uppdagats att Qviding rapporterat in felaktig träningsnärvaro beslutade kommunen att klubben skulle återbetala 100 000 kronor. Det har ännu inte skett, och därför beslutar man nu att aktivitetsbidragen för årets sex första månader dras in.

– Vi godkänner att de är berättigade till bidragen, men det är ungefär samma belopp som den gamla skulden. Då har jag tagit det här beslutet, säger Anders Ramsby, chef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Qvidings ordförande Rikard Attling menar att beslutet var väntat.

– De har ju gjort ett avdrag på en gammal skuld som vi hade till dem, så det är inget konstigt. Det är bara kutym att de gör så. Om någon har lånat pengar av dig, så drar du av det på nästa utbetalning, säger han.

ANNONS

Banken kräver pengar tillbaka

Som GP tidigare berättat är kommunen också borgensman för Qvidings lån hos SEB-banken på 6,7 miljoner kronor. Nu kräver banken tillbaka sina pengar innan månadsskiftet, vilket innebär att kommunen får betala. Och därmed går också anläggningen Härlanda Park över i kommunal ägo, eftersom den utgjort säkerhet för den kommunala borgen.

– Got event kommer att ta över och få uppdrag att försöka sälja anläggningen. Det är dock osannolikt att någon vill köpa den, och då kommer den att hamna hos oss och fungera som alla andra anläggningar där föreningar får boka tider, säger Ramsby.

"Hoppas vara klara innan nyår"

Därmed är Qviding av med de mest akuta skulderna, och övriga hoppas man kunna skriva ned genom ett ackord. Rekonstruktionen pågår ännu och klubben jobbar hårt för att få ordning på sin likviditet.

– Just nu håller på vi att gå igenom det sista, samla ihop alla skulder och sådant för att se att det är i balans och så att allting är korrekt innan vi går ut med det här skuldnedskrivningserbjudandet. Vi hoppas vara klara innan nyår, säger ordförande Attling.

Han berättar också om en lite oväntad hjälp som med lite tur kan inbringa välbehövliga slantar i samband med klubbens julmarknad.

– Föräldrar till en av tjejerna i damlaget har valt att köpa in lotter för 10 000. Dels köper de lotterna via Qviding, sedan ska hela det här damlaget sitta och skrapa de här lotterna. Blir det vinst så kommer det att tillfalla Qviding. Så vi får hoppas att de skrapar fram något riktigt högt.

ANNONS
ANNONS