Qviding hoppfullt: "Vill blicka framåt"

Två miljoner måste in för att rädda ekonomin. Men efter att ha informerat medlemmarna på årsmötet om det prekära läget är Qvidings tillförordnade ordförande Rikard Attling hoppfull om framtiden. – Vi hoppas betala av våra kortsiktiga skulder och ersätta dem med en mer långsiktig skuld, säger han.

ANNONS
|

Ett 40-tal personer lyssnade till Qvidings styrelse, ledd av den tillförordnade ordförande Rikard Attling, som informerade om den ansträngda ekonomiska situationen klubben befinner sig i. Efter många tuffa år hoppas styrelsen, som fick fortsatt förtroende på årsmötet, att samla klubbens kortfristiga skulder till en mer långsiktig – och därmed få till mer realistiska amorteringskrav.

– Vi hoppas få igenom det i maj. Vi har förbättrat vårt resultat och förhoppningsvis lyckas vi lösa det här långa banklånet och svepa bort de här skulderna. Vi hoppas kunna börja om på nytt. Vi som sitter i styrelsen nu vill blicka framåt och bygga på något nytt och bra, säger Rikard Attling.

ANNONS

På årsmötet röstades en motion om att Qvidings styrelse i framtiden ska bestå av mellan fyra och åtta ledamöter plus ordförande, i stället för dagens elva personer, igenom. Qvidings resultat för 2016 blev med avskrivningar cirka 700 000 kronor minus.

ANNONS