Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Publiksuccé för Allsvenskan - igen

Allsvenskan fortsätter att leverera när det gäller publiken. För andra året i rad så har över två miljoner åskådare gått på allsvensk fotboll. – Det är den nästa högsta siffran gällande antal åskådare totalt som vi haft i Allsvenskan under modern tid, säger Ola Rydén, Liga- och Evenemangsansvarig på Svensk Elitfotboll till allsvenskan.se.

Förra året blev det publikrekord för hela allsvenskan. Då gick 2 392 098 åskådare på allsvensk fotboll. En siffra som årets säsong inte lär nå upp i men allsvenskan lockar ändå över två miljoner åskådare för andra året i rad.
– Vi har etablerat en hög nivå och det är positivt, säger Rydén till allsvenskan.se.

Förra året gick det i snitt 9 967 medan det i år har snittats 9 333 åskådare per match. Ett tapp som gjorts på grund av EM och OS-fotbollen.
– Vi har haft ett mästerskapsår och ett OS-år i år. Historien har visat att det är tydligt att det är jobbigare att locka publik under varje mästerskapsår. Sedan finns det ett vikande intresse för arenaidrott i både Sverige och Europa, vi är inte ensamma. Två miljoner åskådare är i vilket fall en väldigt fin siffra som vi ska vara glada och stolta över. Det är en bra siffra och en bra grund att jobba vidare med, säger Ola Rydén.

Efter 27 omgångar ligger allsvenskan på 2 015 954 åskådare – tre omgångar återstår.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.