Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/1

Publikfest för Göteborgsfotbollen i helgen

Lättade restriktioner och slut på sommaruppehåll bäddar för en riktig publikfest på Göteborgs fotbollsarenor till helgen. ÖIS, Gais och IFK Göteborg upplever alla ett hårt tryck efter biljetter.
– Vi erbjuder 9300 platser, som vi både hoppas och tror kommer sälja slut, säger Frida Seldén, evenemangsansvarig hos Blåvitt.

Efter mer än ett år av restriktioner och publiklösa matcher är göteborgarna svältfödda på livefotboll. Något som märks hos de lokala fotbollsklubbarna när sommaruppehållen är slut och restriktionerna har lättats.

För knappt två veckor sedan ställde IFK Göteborg till med vad som var det största sportevenemanget på västsvensk mark sedan 2019. Ullevi fylldes då med omkring 9 000 åskådare och i helgen hoppas klubben på en favorit i repris.

– Det är fortsatt riktigt högt tryck på biljetter. Vi erbjuder 9 300 platser, som vi både tror och hoppas kommer sälja slut, säger Frida Seldén.

På fredagsmorgonen var antalet sålda biljetter uppe i 8 500.

LÄS MER: Publikens efterlängtade återkomst – cirka 9000 på plats på Ullevi

Superettan tillbaka efter uppehåll

Även i Superettan märks de fotbollstörstande supportrarna av. Både ÖIS och Gais märker av ett extra högt tryck på biljetter när ligan nu kommer tillbaks efter sommaruppehållet.

För Öis väntar hemmamatch mot Vasalunds IF på måndag nästa vecka, på Gamla Ullevi. En match som man i vanliga fall hade räknats dra en publik på 1 500, men siffran förväntas enligt Björn Nilsson, evenemangsansvarig hos Öis, bli den dubbla:

– Det är hårdare tryck än vanligt för en sommarmatch under semestertid. Vi räknar med 3 000 i publiken, så det märks att folk är sugna på fotboll efter alla restriktioner.

LÄS MER: Änglarna är tillbaka på hemmamatcherna

Gais å sin sida intar Gamla Ullevi redan på lördag. Då är det IK Brage som står för motståndet.

Biljettsiffran för den matchen var under fredagsförmiddagen uppe i 1 300, även det en siffra som är högre än normalt.

– Det märks att det finns en längtan att se fotboll på plats igen, vi märker att intresset är större nu än i tidigare säsonger med publik i Superettan, säger evenemangsansvariga Annica Dohsé.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.