Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Publikfavoriten återvänder till Blåvitt

Hannes Stiller lämnade Ljungskile SK. Nu är det klart att han återvänder till Kamratgården där han blir ansvarig för U19-laget tillsammans med Hjalmar Jonsson. – Det känns grymt kul det här, säger han.

Hannes Stiller sade upp sig från Ljungskile SK och skulle då ta lite "semester" och umgås med familjen. Men den semestern blev kortvarig. Under fredagen blev det officiellt att han återvänder till Kamratgården och IFK Göteborg. Den här gången i rollen som tränare för U19-laget tillsammans med klubbikonen Hjalmar Jonsson.
– Det känns skitskoj att vara tillbaka och få hoppa på det här. Jag har ju hela tiden haft en tanke på att återvända så det var väldigt roligt att det passade bra för både mig och för klubben nu, säger Stiller.

Din "semester" blev inte så lång?
– Haha. Jag ska vara ledig ett tag till, börjar 1 januari. Men innan dess ska jag sätta mig in i allting och ha bra koll när jag börjar. Den här månaden ut har jag lite uppdrag för Ljungskile fortfarande också.

När togs kontakten?
– Det var väl en månad sedan som Jonas (Olsson, akademichef) kontaktade mig och kollade läget och ställde en intresseförfrågan. Det var ju inte därför jag sade upp mig från Ljungskile, det gjorde jag redan i somras.

Hannes Stiller börjar sitt nya arbete efter årsskiftet då han och Hjalmar Jonsson tar över U19-laget som inom en snar framtid blir Elit 1 och Elit två och ska spela i nuvarande U21-serien.
– Jag vill passa på att tacka Thomas Olsson som svarat för ett fantastiskt arbete under sina år och önska honom lycka till. Dessutom självklart hälsa Hannes tillbaka till IFK Göteborg, säger akademichefen Jonas Olsson.

Hannes Stiller gjorde sin debut i Blåvitt redan i slutet av 1990-talet men fick därefter ta karriären vidare i Qviding innan det sommaren 2009 blev en återkomst till Kamratgården. Totalt blev det 145 a-lagsmatcher för Stiller i klubben.
– Jag tog ju en "lite" längre väg till A-laget än vad jag hoppas att våra spelare ska göra nu. Men jag hoppas tillföra en trovärdiget på vad som krävs för att nå hela vägen. Sen vill jag självklart vara med och utveckla spelare och det finns många bra exempel på spelare som tagit steget nu på sistone. Jag hoppas att det också kan vara ett bra exempel som sporrar de unga idag, säger Stiller.

Var det tuffare på din tid?
– Det vet jag inte. Det var ju i Champions League-eran så det var tufft då och det är tufft nu också. På ett sätt är steget inte så jäkla stort men samtidigt är det stor skillnad på junior och A-lagsspel. Där hoppas jag att vi ska kunna förbereda spelarna på ett bra sätt så att de är redo när chansen dyker upp.

Kul att få jobba med Hjalmar Jonsson igen?
– Otroligt kul. Vi är väldigt bra vänner och har haft kontakten och det ska bli bra det här, det är en bra kille. Jonas har en extrem kunskap också och jag känner att det är ett bra team.