Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

PSG-stjärnan: "De kan inte ersätta Zlatan"

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Paris. Och de tidigare lagkamraterna i PSG verkar oroade över framtiden utan svensken. – Ronaldo och Neymar är stora namn, men jag är osäker på om någon av dem kan leda laget på samma sätt som "Ibra", säger Thiago Motta.

I cupfinalen mot Marseille gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt sista framträdande som PSG-spelare. Och svensken, som har gjort sig omåttligt populär i Paris, verkar redan vara saknad. Ibrahimovic tidigare lagkamrat, Thiago Motta, säger till Gazzetta dello Sport att han är besviken över att klubbledningen och stjärnanfallaren inte lyckades komma överens om en förlängning av kontraktet. 

– Zlatan är ett exempel på ett riktigt proffs och vi förlorar en stor ledare. Jag är förvånad över att klubben inte lyckades komma överens med honom om en kontraktsförlängning, säger mittfältaren. 

Flera rykten har pekat på att PSG ska plocka in en ny världsstjärna för att ersätta Zlatan. Cristiano Ronaldo, Eden Hazard och Neymar är några av namnen som har nämnts. Men Motta är tveksam till att spelarna som det ryktas om har kapaciteten att leda PSG på samma sätt som svensken har gjort. 

Om La Liga-stjärnorna säger Motta: 

– Ronaldo och Neymar är stora namn, men jag är osäker på om någon av dem kan leda laget på samma sätt som "Ibra". De måste bevisa det annars kommer klubben ta ett steg tillbaka.

Zlatan Ibrahimovic är för tillfället kontraktslös. Enligt den senaste tidens rykten ska dock 34-åringen vara på väg till Premier League och Manchester United. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.