Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

PSG stöttar Neymar: "Ingen plats för rasism"

Neymar fick rött kort efter att ha slagit Marseilles Alvaro Gonzalez i bakhuvudet. Efteråt menade Neymar att han utsatts för rasism av motspelaren – och nu stöttas han av sin klubb.
"PSG står helt bakom Neymar", skriver den franska mästaren i ett uttalande.

"Klubben upprepar att det inte finns någon plats för rasism i samhället, inom fotbollen eller i våra liv och uppmanar alla att stå upp mot alla former av rasism världen över", fortsätter PSG i sitt uttalande.

Det var på tilläggstid i matchen mellan PSG och Marseille (0–1) som tumult utbröt och domaren delade ut inte mindre än fem röda kort. Ett av dessa gick till Neymar efter att han gett Alvaro Gonzalez ett knytnävsslag i bakhuvudet.

Brassen anklagade efter matchen Marseillespelaren för rasism.

"Det enda jag ångrar är att jag inte slog den här idioten i ansiktet i stället", twittrade stjärnan efter matchen.

Gonzalez försvarade sig sedan.

"Det finns ingen plats för rasism i fotboll. Men ibland måste man acceptera en förlust och ta den på planen", skrev spanjoren på Twitter.

Skriver öppet brev

Under måndagskvällen publicerade Neymar ett öppet brev på sina sociala medier:

"I går gjorde jag uppror. Jag straffades med ett rött kort eftersom att jag ville slå någon som förolämpade mig. Jag kände att jag inte kunde lämna utan att göra något, då jag förstod att de som bestämmer inte skulle göra något. De uppmärksammade inte eller ignorerade faktumet", skriver brassen och fortsätter:

"Borde jag ha ignorerat det? Jag vet inte ännu. I dag, med ett kallt huvud, säger jag 'ja', men jag och mina kompanjoner bad domarna om hjälp, och vi blev ignorerade. Det är poängen. Vi, som är en del av det, behöver reflektera. En aktion ledde till en reaktion och det blev som det blev.”

Neymar skriver, trots kritiken mot domarna, att han accepterar det röda kortet.

”Jag accepterar mitt straff eftersom att jag borde ha spelat rent. Jag hoppas dock, å andra sidan, att syndaren också kommer att straffas. Rasism existerar, det existerar. Men vi måste få bort det.”