PSG fick "bara" oavgjort mot Arsenal

Trots ett stort spel och chansövertag blev det bara en poäng för Paris Saint-Germain hemma mot Arsenal i Champions League-premiären. 1–1 slutade matchen på Parc des Princes.

ANNONS
|

– Jag är nöjd med spelet, men är inte nöjd med att vi bara fick en poäng, säger PSG-tränaren Unai Emery till Viasat sport.

Edinson Cavani öppnade målskyttet för PSG. Redan efter 45 sekunder mötte han ett perfekt högerinlägg – från Serge Aurier –med pannan. Och efter det fortsatte hemmalaget att dominera.

Det krampaktiga spelet från säsongsinledningen i Ligue 1 var som bortblåst och PSG skapade ett flertal fina chanser. Men 1–0 stod sig till pausvilan.

I den andra akten spelade gästerna upp sig. Men Paris var bättre. Cavani och Angel Di Maria kunde, eller snarare borde, ha öktat på ledningen. Och punkterat matchen.

ANNONS

Framförallt 1–0-fixaren Cavani hade mängder av fina möjligheter.

Ospina storspelade

Men i den 78:e minuten höll sig gästernas chilenske stjärna Alexis Sánchez framme och tryckte in en retur bakomAlphonse Aréola. 1–1 var långtifrån rättvist, men tack vare bortakeepern David Ospinas storspel fick Arsenal med sig en poäng hem till London.

– Förra säsongen gjorde han ett misstag mot Olympiakos och alla var på honom. Det här var skönt, för han är en målvakt av absolut världsklass, säger Arsène Wengertill Viasat sport.

Fransmannen förklarade lagets uppryckning så här:

– Vi satte högre press (efter paus), vi hamnade på mellanhand i den första halvleken. Balansen i laget blev bättre i den andra halvleken, fortsätter fransmannen.

I slutskedet av matchen fick hemmamittfältaren Marco Verratti och gästernas inhoppareOlivier Giroud rött kort. Efter en liten – onödig – uppgörelse.

Segerrekord i München

I München svarade hemmalaget för ett styrkebesked. Rostov kördes över med 5–0. Robert Lewandowski inledde målskyttet på straff och framtidslöftetJoshua Kimmich skickade in två nätrassel.

Seger var lagets 13:e raka på hemmaplan i Champions League – nytt rekord!

Victor Nilsson Lindelöf spelade från start för Benfica, som "bara" fick 1–1 hemma mot Besiktas. Och Alexander Fransson hoppade in i Basel, som kvitterade Ludogrets ledning och fick med sig en poäng (1–1).

ANNONS
ANNONS