Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

PSG efter Zlatan: "Måste ha 22-24 ledare nu"

Efter Zlatan Ibrahimovic sorti måste nu PSG hitta nya ledare i laget, det menar mittfältsstjärnan Marco Veratti inför kvällens drabbning med Arsenal i Champions League. – Vi måste ha 22-24 ledare nu, säger han.

Ett stort tomrum. Så kan man beskriva situationen i PSG efter att talismanen Zlatan Ibrahimovic lämnat.

Med den nya tränaren Unai Emery har PSG fått en tung start på säsongen med endast sju poäng på de fyra inledande matcherna. En av anledningarna är just det tomrum som Ibrahimovic lämnat efter sig.

– När Zlatan lämnade tappade PSG mer än en spelare. Zlatan var ledaren kaptenen och en karismatisk karaktär för klubbens ambitioner. Det är alltid svårt att mäta hur stor skadan är när du tappar en sådan spelare, var Arsenals tränare Arsene Wengers summering inför matchen mellans hans lag och PSG i Paris i kväll.

Nye tränaren: "Jag är självkritisk

PSG:s mittfältsstjärnan Marc Verratti menar att fler måste kliva fram och ta ansvar sedan svensken sorti.

– Vi måste ha 22-24 ledare nu. Vi måste alla vara viktiga. Vi spelar match nästa var tredje dag fram till december och jag måste själva ge mer, jag är den förste att erkänna det. Vårt mål är alltid att vinna och då måste alla vara viktiga, säger italienaren på presskonferensen inför kvällens match.

Den nya tränaren Emery kom från Sevilla i somras som ersättare till Laurent Blanc och han har fått en tuff start i sin nya klubb där de dåliga resultaten under inledningen har gjort att han redan blivit hårt kritiserad.

– Jag är tränare och jag har varit det i tolv år. Med min erfarenhet vet jag att de höga kraven finns där. Jag är självkritisk och lär mig mycket av min självkritik. Som tränare för PSG tar jag på mig ansvaret, nu fokuserar jag på tålamod, säger Emery.