Provspelaren får kontrakt med Gais: "Då blir vi mer än nöjda"

Han har provtränat med klubben – nu är en överenskommelse på plats. Serbiske anfallaren Nikola Asceric, 27, är klar för Gais.

ANNONS
|

I förra veckan kunde GP avslöja att Gais var intresserat av att värva serbiske anfallaren Nikola Asceric, som har provtränat med klubben.

– Vi får se vad som händer, sa Asceric till GP i torsdags, efter sin första träning med laget.

Nu, en vecka senare, har parterna kommit överens om ett tvåårskontrakt.

– Det är en är en hårt arbetade och lojal spelare som har haft en tuffare period med två år där han inte har fått så mycket matcher. Han har visat upp kvaliteter som vi är imponerade av. Kommer han att visa det för oss i superettan blir vi mer än nöjda, säger tränare Bosko Orovic till GP, om nyförvärvet.

ANNONS

Orovic har länge varit på jakt efter en anfallare med sina främsta styrkor i straffområdet och i den 193 centimeter långe forwarden ser han ut att ha fått in det han sökt.

– Det är stor, lång och klok spelare, som är en bra target och som är bra i straffområdet. Han är dessutom väldigt rörlig för att vara så stor.

"Är inte färdigvärvat"

27-åringen kommer närmast från spel i saudiska Al-Qaisumah FC.

Innan dess har han hunnit med att representera en uppsjö av klubbar. Grekiska PAS Lamia, maltesiska Valetta, japanska Tokushima Vortis, albanska KS Kastrioti och serbiska Vojvodina och Mladost är ett urval av Ascerics många klubbadresser.

Han har varit runt i väldigt många olika klubbar, är det något som bekymrar?

– Nej, det gör det inte. Vi har en klar bild över varför det har blivit som det har blivit för Nikola. Han fick i unga år kontakt med en agent som styrde och dominerade lite för mycket i hans karriär. Då är det tyvärr så det kan bli.

Med Asceric på plats har Gais nu 18 kontrakterade spelare i truppen. Det mesta är med andra ord på plats – men än saknas det en pusselbit.

ANNONS

– Vi ser oss inte som färdigvärvade. Vi ska ha in någon spelare till. Om det blir ett ess eller inte återstår att se, det blir lite vad budgeten tillåter. Men något mer ska in i försvarsled.

LÄS MER:Utländsk investerare vill köpa in sig i IFK Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS