Declan Rice och det engelska landslaget buades ut under sin protest mot rasism.
Declan Rice och det engelska landslaget buades ut under sin protest mot rasism. Bild: Bildbyrån

Protesterade mot rasism – buades ut av barn

Englands spelare gick ner på knä inför avspark mot Ungern i Nations League. Då buades engelsmännen ut av 30 000 barn och ungdomar på läktarna.

ANNONS

Märkliga scener utspelade sig på Ferenc Puskas Stadion i Ungern på lördagskvällen. Efter en incident i VM-kvalmatchen länderna emellan i höstas där flera engelska spelare utsattes för rasistiska tillmälen av hemmalagets supportrar beslutade FIFA att straffa Ungern med böter och publikförbud.

Därför tilläts bara barn och ungdomar under 14 år på läktarna när länderna möttes i Nations League. I sedvanlig ordning protesterade det engelska landslaget mot rasism genom att gå ner på knä inför avsparken.

Men trots att medelåldern på läktarna inte kan ha varit högre än 12-13 år svarade publiken, som var så många som 30 000 personer stor, med att bua ut de engelska spelarnas aktion, vilket flera internationella medier rapporterar om.

ANNONS

Ungern tog ledningen i matchen via en straff inskickad av Leizpig-stjärnan Dominik Szoboszlai i den andra halvleken och höll sedan nollan matchen igenom.

Ungern hade inte vunnit mot England sedan VM 1962 – men tog nu slut på en lång rad av nederlag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS