1/4

Protesten efter IFK Göteborgs nya förlust

IFK Göteborg kördes över av Hammarby i första matchen sedan Poya Asbaghi sparkades.
Då spändes en banderoll upp på Kamratgården:
”Välj en tränare för framtiden! Avgå Max?”
– Det vi som klubb behöver allra mest nu är enighet, säger klubbdirektör Max Markusson.

IFK Göteborg har 14 raka matcher utan seger i allsvenskan. Den senaste kom på torsdagskvällen då laget förlorade med 4-0 mot Hammarby i första matchen sedan huvudtränaren Poya Asbaghi fick lämna klubben förra veckan.

Ingen ny tränare var på plats till matchen, trots att det var det uttalade målet när Asbaghi sparkades, och Ferran Sibila och Alf Westerberg ledde laget.

Sibila var självkritisk efter matchen:

– Vi känner skam över det som har hänt, sa tränaren.

Hemvändaren Pontus Wernbloom:

– Det känns som en käftsmäll.

LÄS MER: Wernbloom om läget för Blåvitt efter storförlusten: ”Allvarligt”

Inte bara spelare och ledare var missnöjda efter den nya förlusten.

Efter förlustmatchen spändes en banderoll på utanför Kamratgården med budskapen: ”Välj en tränare för framtiden! Avgå Max?”.

Markusson: ”Behöver enighet”

På fredagens presskonferens, där Roland Nilsson presenterades som ny huvudtränare, kommenterar klubbdirektör Max Markusson situationen:

– 2020 har varit ett otroligt prövande år för IFK Göteborg. Att leda föreningen genom det här har varit en prövotid och ett stort test. Vi har ett stort ansvar för hur saker och ting sköts och hur det går. Att fatta beslut är en del av det ansvaret.

Han fortsätter:

– Det är allas rätt och skyldighet att uttrycka sina känslor kring IFK Göteborg. Det spelar ingen roll om man arbetar här, eller är medlem, supporter eller partner. Det är naturligt att känslorna vänds mot oss, och det är helt ok. Det ingår i jobbet. Men det vi som klubb behöver allra mest nu är enighet, framtidstro och att ge Rolle och ledarstaben ett sjujäkla stöd för det arbete som kommer att behöva göras.

LÄS MER: Roland Nilsson tar över IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.