Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: MATHIAS BERGELD

Profilvärvningen Joakim Karlsson fast på bänken

Han inledde säsongen som given i mittlåset. Sedan kom en skada och efter det har Joakim Karlsson varit petad eller agerat inhoppare.
– Klart det är svårt, säger försvararen inför Öis möte med Karlssons tidigare klubb, Jönköpings Södra.

Tanken på förhand var att Joakim Karlsson skulle fylla David Engströms plats i mittlåset när han lämnade Jönköpings Södra i för Öis i vintras. Men efter snart nio månader i Göteborg har det inte riktigt blivit som försvararen hade hoppats.

Karlsson startade förvisso de två första matcherna i superettan, men hade precis som övriga laget svårt att visa framfötterna då. Sedan åkte han på en vadskada och efter comebacken i somras har det inte blivit en enda start utan bara enstaka inhopp.

– Klart det är svårt, säger Karlsson om situationen.

Han tar ny sats.

– Du tränar här ute varje vecka och höjdpunkten är matcherna. Det är fullt naturligt att man vill spela matcherna. Vissa tar det med en klackspark, andra blir mer förbannade. Men det är en lagsport och vi måste hjälpas åt och pusha varandra. Det är bara elva som kan starta, säger Karlsson.

Karlsson: ”Var värre förr”

Hur är du själv som person då när det inte blir så mycket speltid?

– Jag var värre förr, då hade man kunnat grina hela säsongen men sedan man fick barn och blev pappa har man tagit det bättre. Men det är klart att man känner det i sig, att man vill visa vad man går för. Jag vill visa att jag är lika bra som alla andra här.

Samtidigt som han önskar speltid för egen del har han förståelse för hur läget är.

– Jag gick sönder och när jag kom tillbaka hade vi börjat gå bra, då gör man inte så mycket byten som tränare. Men det kommer komma skador och avstängningar, så jag kan bara vara redo. Jag hoppas att jag ska få en chans.

Att få göra några minuter mot Jönköping hade han knappast haft något emot. Karlsson tillbringade åtta år och gjorde nästan 200 matcher för klubben.

Nu är han för första gången sedan flytten tillbaka på Stadsparksvallen.

– Det hade varit annorlunda och komma dit om det varit publik. Nu blir man lite som en i mängden, men det blir att man får träffa en del polare och sådär.

Fast besluten om att stanna

När det gäller konkurrensen centralt i försvaret i Öis är den stentuff, inte minst efter att klubben i somras lånade in Arvid Brorsson från Örebro SK. Brorsson som tillsammans med Anton Lans bildat mittlås under sommaren. Där bakom finns utöver Karlsson också Karl-Johan Lindblad, unge Robin Glavak och skadade Oliver Stanisic.

– Nu är Oliver på väg tillbaka också, då är vi sex mittbackar. Det är kanske ett par för många … men när vi tog in Arvid var vi tunna. Jag var på gränsen att kunna spela, Oliver hade precis gått sönder, Lans var mer tänkt som ytterback. Nu börjar alla komma tillbaka, då är det en jäkla konkurrens inte bara där bak utan på många platser.

Men trots sporadiskt med speltid har 31-åringen inte haft några planer alls på att söka sig efter någon annan utmaning.

– Det är nog mycket var man är i karriären. Om man är ensam eller har familj. Ett lån är rätt mycket att slita upp. Det har inte varit på tapeten från någons sida. Jag är här för att visa att jag kan bidra med något.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.