Både Mikael Stahre och Thomas Olsson var tränare under Håkan Milds tid som sportchef i IFK Göteborg och de är positiva till att IFK får tillbaka mild i leden.
Både Mikael Stahre och Thomas Olsson var tränare under Håkan Milds tid som sportchef i IFK Göteborg och de är positiva till att IFK får tillbaka mild i leden. Bild: Bildbyrån

Profilernas Mild-hyllning: ”Bästa som kunde hända”

Håkan Mild återvänder till Kamratgården som klubbdirektör för IFK Göteborg. Då jublar två tidigare kollegor i klubben.
– Det var det bästa som kunde hända, säger Thomas Olsson.
– Det här är precis det klubben behöver, säger förre tränaren Mikael Stahre.

ANNONS
|

Sju år efter att han lämnade fotbollen för glassindustrin och ett jobb som fotbollsexpert för Radiosporten är Håkan Mild tillbaka. Nu i rollen som klubbdirektör där han ersätter Max Markusson med omedelbar verkan.

Första dagen på jobbet gör han på onsdagen.

Tobias Hysén, som var en av Milds profilstarkaste värvningar som sportchef, menar att Blåvitt kommer få en skjuts av rekryteringen.

– Jag har bara bra saker att säga om Håkan. Nu är det inte samma roll han får. Han vet hur klubben fungerar och hur han vill att den ska fungera. Det säger jag utan att förringa Max på något sätt, som jag tycker har gjort ett bra jobb. Men jag tror det här blir en boost.

ANNONS

Hur var Håkan Mild som chef?

– Han var alltid på plats och kändes väldigt närvarande. När jag fick Håkan som chef, då hade man en respekt för honom för hur han var som spelare. Han är mjuk men hård på samma gång och han kräver ingenting av andra som han inte kan leverera själv. Det ska bli spännande att se hur man märker skiftet utifrån.

Beslutet att ta tillbaka Håkan Mild i IFK Göteborgs verksamhet hyllas också av Thomas Olsson, mångårig spelare i föreningen och tränare i akademin, samt Mikael Stahre, som tränade klubben under tre säsonger.

– Det här var den bästa nyheten på länge. Det känns som det bästa som kunde hända klubben, säger Thomas Olsson.

Hur var han som chef?

– Hans inställning kommer smitta av sig i hela klubben. Han är en vinnare. Att han nu har fått upp suget igen gör att det här bara känns ännu mer positivt. Håkan gör ingenting halvhjärtat och han kommer kräva 100 procent av både sig själv och alla andra i klubben.

LÄS MER:Håkan Mild ny klubbdirektör i IFK Göteborg

Det var Håkan Mild som övertalade Thomas Olsson att gå från sin spelarroll till att bli tränare i IFK Göteborgs akademi.

ANNONS

– Han var extrem på det viset. Han gör alltid lite extra. Alla säger att man gör sitt bästa, men han gör mer. Det smittar av sig. Som spelare eller ledare vill man inte göra honom besviken. Jag tror alla oavsett vilken roll man hade kände likadant. Han höjer nivån på alla runt omkring sig, säger han och fortsätter:

– Han är likadan mot alla oavsett om man är sjukgymnast eller spelare. Han kräver att man gör sitt bästa i sin roll. Det här känns helt rätt efter ett tungt år. Han skapar framtidstro.

LÄS MER:Håkan Mild berättar om dödshoten

”Det är en bra mix”

Mikael Stahre anställdes av Håkan Mild som tränare till säsongen 2012 och utvecklade ett starkt samarbete med honom.

– Jag upplevde honom som extremt engagerad och tävlingsinriktad fotbollsledare och en väldigt målmedveten person. Det som tog honom till hans personliga framgångar både som individ och lagspelare präglar honom också i hans sätt att jobba som ledare. Jag vill påstå att han också är en väldigt djup och reflekterande person. Han kontrasterar sitt aggressiva och tävlingsinriktade sätt med att ha massa humana värden, säger Mikael Stahre.

Vad är din reaktion på att Mild nu återvänder till Kamratgården?

– Det är en bra mix. Jag blir glad för hans skull och för IFK Göteborgs skull. Det är precis det som klubben behöver, utan att på något sätt recensera det ledarskapet som är där i dag eftersom jag inte känner dem.

ANNONS

LÄS MER:Så är det att jobba i ett IFK Göteborg i kris

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS