1/3

Profilerna sågar IFK Göteborg: ”Avgå”

IFK Göteborgs tunga säsong fortsätter. Efter förlusten mot Mjällby kommer hård kritik från tidigare spelarna Tobias Hysén, Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom.
– Hela styrelsen bör avgå, säger Wernbloom i podcasten ”Hunden, Katten, Glassen”.

IFK Göteborg har vunnit en match i allsvenskan och ligger på negativ kvalplats efter elva matcher. Under lördagen kom ytterligare en förlust när Mjällby för första gången sedan 2011 besegrade IFK Göteborg i Göteborg.

Efter lördagens förlust riktar de tidigare Blåvitt-spelarna Tobias Hysén, Mattias Bjärsmyr och Pontus Wernbloom skarp kritik mot sin tidigare klubb.

– Det är kris med stora bokstäver. Det är på riktigt och på allvar. Vi kan skämta om att AIK går skitdåligt men nu är det på riktigt, säger Bjärsmyr i trions podcast ”Hunden, Katten, Glassen”.

Han fortsätter:

– Du kan tappa poäng mot Mjällby men betydelsen av den här matchen och prestationen är extremt dåligt. De kan inte ens prata om prestation längre. Många gånger kan man skydda sig utåt sett för att prata prestation. Men inte ens det får vara ett skydd eller en sköld. Nu är det på riktigt.

Vill se avgångar

IFK Göteborg har en match kvar innan sommaruppehållet, mot Sirius nästa söndag. Därefter vill Pontus Wernbloom se förändring.

– Hela styrelsen ska göra det (avgå) direkt efter Sirius-matchen. Sedan vill jag ha en ny tränare från det att matchen slutar i Sirius, så den personen får tre veckor att förbereda laget för det helvetet som är de 18 matcherna som är kvar. För den klättringen är inte rolig.

Tobias Hysén är inne på samma spår, han vill se nya tränare i Blåvitt. Sedan Mikael Stahre fick sparken inför den allsvenska premiären i våras har William Lundin och Alexander Tengryd, som var assisterande under Stahre, lett laget.

– Vi behöver ha in nya tränare oavsett resultat. De har fått sin chans. De var inte kvalificerade att ta ett allsvenskt lag inför säsongen, därför var de assisterande tränare...

LÄS OCKSÅ: Häng med bakom kulisserna på ”Hunden, Katten, Glassen”

LÄS OCKSÅ: Sebastian Erikssons raseriutbrott efter IFK Göteborgs förlust

LÄS OCKSÅ: IFK Göteborgs mardröm fortsätter – förlorade mot Mjällby

LÄS OCKSÅ: IFK Göteborgs mardröm: Emil Salomonsson ut skadad direkt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.