Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Profilens sågning: "Vi tror vi gör män men vi skapar bebisar"

Efter Englands fiasko mot Island går motorsågarna varma i landet. Hårdast åt laget går den före detta landslagsprofilen Jamie Carragher. ”Vi tror att vi gör män men vi skapar bebisar”, skriver han i sin krönika i Daily Mail.

Förlusten mot Island i åttondelsfinalen chockade England. Förlusten har rört upp stora känslor i landet och förbundskaptenen Roy Hodgson avgick direkt efter förlusten.
Att lilla Island kunde skrälla och slå ut England förklarar före detta landslagsprofilen och tillika Liverpool-ikonen Jamie Carragher med en rejäl sågning.
”För svaga. Det är vad spelarna i England har blivit. Akademigenerationen – för det är vad de är – är svaga fysiskt och svaga psykiskt”, skriver han efter matchen.

Carragher fortsätter att gå hårt åt den nya generationen spelare som England fått fram. Spelare som tillbringat timmar i olika akademier där kostnaderna har skenat iväg.
”Jag kallar dem för Akademigenerationen därför att de har kommit fram i en tid där fotbollsspelare aldrig har fått mer träning. Jag lägger inte skulden på tränarna i akademierna som andra vill göra. Men spelarna vänjer sig vid att träna på perfekta planer, spela i nya träningskläder varje dag, allting görs för att de bara ska fokusera på fotboll. Vi tror att vi gör män, men istället skapar vi bebisar. Livet har varit för enkelt. Dom har blivit daddade med från ung ålder, har fått pengar slängda på dem, och när saker och ting gått fel, så har de fått höra att det aldrig är deras fel. Vissa 12-åringar har agenter nu. Varför?”.

Kritiken slutar inte där. Jamie Carragher fortsätter att slå fast att de engelska spelarna är veka.
”Är Islands spelare tekniskt bättre än England? Nej. Jag skulle inte ens säga att Italien är tekniskt överlägsna oss. Varför drömmer de om en plats i finalen? Jo, de är gatusmarta, de vet hur de ska handskas med olika situationer. Alla vet sitt jobb, vad de är här för att göra så att systemet aldrig fallerar”.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.