Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Profilen skriver självbiografi: ”Ska berätta allt”

Martin Mutumba, 31, är en stor profil inom svensk fotboll – och nu berättar Öis nyförvärv att det finns långt gångna planer på en självbiografi. – Jag ska berätta allt i min bok, säger han.

Det slog ner som en bomb i fotbolls-Sverige när Martin Mutumba i onsdags eftermiddag presenterades som Öis senaste nyförvärv – och i går gjorde han sin första träning med laget. GP var på plats och talade med profilen som nu för första gången ska representera en Göteborgsklubb.
– Det känns bra att vara här. Alla är snälla. Jag har tränat på som fan och väntat på att hitta rätt klubb för mig. Nu ska jag visa vem jag är med min fotboll, sa han bland annat.

Mutumba, starkt förknippad med AIK, har tidigare under karriären stått för flera utspel – och varit inblandad i mängder av uppmärksammade händelser. Han har dessutom skrivit musik och ser sig fortfarande som Rinkebys ansikte utåt.

Nu avslöjar dessutom 31-åringen att det finns långt gångna planer på en självbiografi.
– Vi håller på och planerar lite, vi planerar. Jag har ett team runt mig. Vi håller på att planera en bok där jag ska berätta allt, säger han.

När kommer den?
– Vi planerar den till nästa år, att den släpps då. Det hoppas jag.

Hur fungerar arbetet med boken?
– Jag har ett team runt mig som hjälper till. Jag är med och skriver den. Jag kan inte skriva på så bra svenska så det blir exakt som jag pratar.

Biografin kommer bland annat ta upp sejourerna i Turkiet och Iran.
– Det var en bra tid. Man fick spela med spelare som man sett på TV och i Premier League och så. Man kände sig i alla fall lite stolt som gjort någonting. Sedan är det inte samma trygghet där som det är i Sverige och det var lite fel lag som man gick till, men det är en lång historia som kommer i boken. Det går inte att ta allt i en intervju, menar Mutumba.

Vad kommer boken att heta?
– Äkta hela vägen.

Öis och Mutumba är nu på träningsläger i Smögen. Den 31-årige yttermittfältaren är spelklar till omstarten av Superettan den 23 juli då rödblått möter Degerfors på bortaplan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.