Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/9

Profilen om klassiska bilderna: "Skadade ju ingen som tur var"

Fotbollsgalan 2007 har blivit smått klassisk efter Bengt Anderssons minst sagt glada intervju i TV. En intervju som målvaktsprofilen nu talar ut om i senaste avsnittet av BBpodd. – Det var Allbäcks fel, säger han i podcasten.

Det firades rejält bland spelarna i IFK Göteborg efter SM-guldet 2007. En som firade lite mer än de flesta andra var målvaktsveteranen Bengt Andersson. Tillsammans med Magnus "Ölme" Johansson visste "Bengan" om att det var sista resan med laget – och tog därför i lite extra.

Under Fotbollsgalan stegade programledaren Adam Alsing fram till bordet där IFK-spelarna satt och började då intervju Bengt Andersson. En Bengt Andersson som fått i sig lite för mycket innan sändning.
– Vi är på tårna får man säga, tårna och tårarna flödar, säger han i sändningen och får många profiler, däribland Tobias Hysén och Ralf Edström att vika sig av skratt.

I senaste avsnittet av podcasten BBpodd berättar han nu om varför det blev som det blev och pekar ut en viss Marcus Allbäck som lite bov i dramat.
– Det är ju ingen hemlighet det där, vi hade firmafest får man väl säga. Det var champagnefrukost och så hela vägen fram till sändningen. Tyvärr var jag den enda som hade bordsplacering för de skulle ha en intervju med mig. Sen träffade jag ju Allbäck och Selakovic innan och tyvärr Allbäck, det är ditt fel att jag tog ett par Jäger för mycket, säger Bengt Andersson i podcasten och fortsätter.
– Det var ju bara talet som var lite sådär. Annars var jag go och glad och skadade ju ingen som tur var.

Intervjun har blivit klassisk och har setts av nästan 200 000 på Youtube. Ett klipp som Bengt Andersson inte ångrar idag.
– Jag skäms inte över det, det kanske var olyckligt att det sändes på TV och barnen tog illa vid sig i skolan och så. Men jag är som alla andra, jag har inga problem med det här.