Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Profilen hotades – hittade död råtta i brevlådan

Djurgårdsspelaren Kevin Walker gjorde ett straffmål mot IFK Göteborg. Senare hittade han en död råtta i brevlådan med hotet "Du ska dö din jävla horunge", berättar han i Offside.

I nya numret av fotbollsmagasinet Offside berättar fotbollsspelaren om händelsen.

Magasinet når prenumeranterna under onsdagen, och i magasinet berättar Walker om hoten han fått utstå från supportrar. 

– Det handlar förstås om ”Gnaget” och mitt förflutna. Det är klart att det är otrevligt att känna en död råtta när man sticker ner händerna i brev­lådan. Och då har jag ändå varit med i ”Fångarna på fortet” där man får testa sådana grejer, säger Kevin Walker i Offsides nummer.

Djurgården var avhängt i allsvenskan när IFK Göteborg, som slogs i toppen, gästade Stockholm den 19 oktober 2015. Flera av Djurgårdens supportrar ville inte se sitt lag vinna matchen, eftersom det skulle hjälpa ärkerivalerna AIK på traven till SM-guld.

"Du ska dö din jävla horunge"

När domaren dömde straff sent i matchen, i underläge för Djurgården med 1-2, ville därmed flera att Kevin Walker skulle missa straffen medvetet. Det gjorde han inte. Bråk utbröt på läktaren. 

SM-guldet vanns som bekant av IFK Norrköping, men det hade inte skett när Kevin Walker kom hem från en bortavinst mot Falkenberg fem dagar senare.

Han stack ner handen i brevlådan och kände något mjukt.

Tillsammans med råttan medföljde en hotbrev med texten "Du ska dö din jävla horunge", undertecknad huliganfirman DFG, Djurgårdens fina grabbar.

"Vi vet var ni bor"

Under tiden oroad sig 26-åringen för sin familj, hans dotter Kaylie föddes i april 2015, på grund av hoten. 

– Mest blir man arg förstås. Nu var det riktat mot mig och inte mot familjen, men någon eller några har ändå kommit ut och lämnat den. ”Vi vet var ni bor”, typ. Så det är klart att man blir orolig. Man kollar en extra gång genom fönstret för att se om det finns någon där utanför, för jag vet ju inte vad de här personerna har för syften. När man har familj är man extra vaksam, säger han i Offsides nummer enligt Aftonbladet.