Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Prince Isaac Kouame gjorde debut i Gais mot Landskrona

Gais förlorade med 2-1 borta mot Landskrona BoIS i Superettan. Då gjorde lånet från Elfsborg, Prince Isaac Kouame, debut.
– Spännande och kul att komma till Gais och spela, säger 20-åringen.

I torsdags gjorde han sin första träning med Gais. I fredags gick klubbarna ut med nyheten om ett lån. Och i dag (lördag) gjorde Prince Isaac Kouame debut för grönsvart.

LÄS MER: Gais förlorade borta mot Landskrona BoIS

Den 20-årige anfallaren står på ett låneavtal mellan Gais och IF Elfsborg, som gör att han kan representera båda klubbarna under hösten. Men just nu är det Gais som gäller. I lördagens match borta mot Landskrona BoIS fick Prince Isaac Kouame hoppa in i 81: minuten.

– Han har bara hunnit med två träningar, så jag har inte hunnit se så mycket. Men det var ett helt okej inhopp. Vi får se vad vi kan bygga vidare på med detta, säger Gais tränare Stefan Jacobsson.

Han ser potential och kvaliteter i 20-åringen.

– Han är en kvick spelare framför allt. Han ska väl vara bra på att hota lite i djupled, men kan även vara med felvänd i spelet och hålla i bollen. Under tiden han var inne i dag var han nära att vaska fram något läge, men det var någon gång han kanske borde tagit ett avslut i stället för att spela en lagkamrat.

LÄS MER: Gais lånar in Prince Isaac Kouame

”Vill hjälpa laget att hålla sig kvar”

Han visade framfötterna med en del aktioner offensivt och kunde kombinera bra med lagkamraterna. Prince Isaac Kouame hade även ett skott, som räddades ut till hörna istället.

– Det hade varit underbart att få göra mål i debuten. Tyvärr blev det inte så nu, och vi får ta nästa match istället, säger lånet från Elfsborg.

I övrigt var anfallaren någorlunda nöjd med sitt inhopp:

– Det kändes bra. Ett helt okej inhopp tycker jag. Laget spelade bra också. Vi lyckades inte göra mål på de lägen vi fick, men trots att vi förlorade var det en helt okej insats från hela laget.

Om att få komma till Superettan och Gais säger han så här:

– Det känns bra. Jag har varit skadad ganska länge och behöver den här speltiden för att hitta tillbaka till formen. Det är spännande och kul att komma till Gais och spela, säger Prince Isaac Kouame.

Vad har du fått för bild av laget?

– Det verkar vara sköna grabbar. Alla kämpar och alla vill något. De vill vinna matcher och jag ska hjälpa till så vi vinner fler matcher. Jag vill hjälpa laget att hålla sig kvar i Superettan.

Vad tror du att du kan bidra med?

– Mina kvaliteter är att jag är snabb, kvick med bollen och har bra split vision. Jag är bra på flera saker och det hoppas jag få visa.

LÄS MER: Gais Julius Lindberg – en talang utan tvivel

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.