Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Pressat Gais bärgade tre poäng

Gais tog en välbehövlig trepoängare när man slog Trelleborgs FF med 1-0 hemma på Gamla Ullevi, tränarcirkus och saknad nyckelspelare till trots.

Patrik Ingelstens debut som huvudtränare i Gais hade långt ifrån optimala förutsättningar. Så sent som dagen innan måndagens match mot Trelleborgs FF fick den assisterande tränare, som även agerar sportchef, reda på att han tar över efter Benjamin Westman. Väl vid matchdag stod det sedan klart att Ingelsten skulle få klara sig utan anfallaren Dardan Rexhepi, den enda spelaren i klubben som gjort mer än ett mål hittills på säsongen.

Omständigheterna verkade dock inte gnaga på de grönsvarta som klev ut, tillsynes, inspirerade och nytända. Med ett välplacerat lag och ett disciplinerat försvar lyckades man under inledningen hålla undan Trelleborg som i Salif Camara Jönssons tio fullträffar har Superettans vassaste målskytt.

Istället var det Gais som skapade dem farligaste lägena, mycket tack vare flera fina prestationer från Niclas Andersén på vänsterkanten. Till slut belönades man för sitt slit när Malkolm Moenza lyckades få in bollen efter en tilltrasslad hörnsituation där målskytten själv inte var säker på om det var hans förtjänst att bollen studsade in.

– Jag kanske skulle fått en assist, skrattar Malkolm Moenza när C more visar reprisen.

Målet skulle stå sig som ledningsmål halvleken ut och bortsett från ett tungt skott från Trelleborgs Zoran Jovanovic, som tvingade Mehic till en läcker räddning, så var det närmre en utökad ledning än en kvittering.

Väl i andra halvlek sänktes kvalitén på fotboll något samtidigt som gästerna flyttade fram positionerna och forcerade alltmer mot Gais-målvakten Damir Mehic som stod för flera stabila ingripanden.

Utöver några läckra soloräder av Moenza så handlade det mer för hemmalaget om att spela lugnt och sansat när man väl fick kontroll över bollen. Bollinnehavsmässigt var den andra halvleken till klar Trelleborgsfördel. Skåningarna forcerade halvleken igenom och ett kvitteringsmål hängde i luften genom i stort sett hela halvleken.

Hemmapubliken bjöds på en rejäl skrämselhicka på tilläggstid när Jacob Palander sköt en rejäl projektil rakt i stolpen. Men marginalerna var på ”Makrillarnas” sida som i och med 1-0-segern tog sin fjärde fullpoängare.