Borussia Dortmunds Jason Sancho och Giovanni Reyna efter förlusten mot PSG.
Borussia Dortmunds Jason Sancho och Giovanni Reyna efter förlusten mot PSG.

Premier League skjuts upp till april

Premier League skjuts upp till den 3 april, det står klart efter att ligaorganisationen haft ett krismöte under fredagen. Detta efter att bland annat Arsenals tränare Mikel Arteta samt Chelsea-spelare Callum Hudson-Odoi smittats av coronaviruset.

ANNONS
|

Premier League skjuts upp till den 3 april, det meddelande ligaorganisationen vid lunchtid under fredagen. Ett enhetligt beslut togs på en extrainkallad stämma efter medicinsk rådgivning och med hänsyn till de två smittade personerna.

Det första kända fallet var Arsenals tränare Milkel Arteta som konstaterades smittad under torsdagen. Personal i Arsenal som varit i nära kontakt med Arteta har också satts i karantän.

Det andra fallet är Chelseas Callum Hudson-Odoi som fick milda förkylningssymptom på måndags och sedan dess inte vistats på träningsanläggningen. På torsdagskvällen konstaterades att anfallaren var smittad.

Ligaorganisationens VD Richard Masters kommenterar beslutet via Premier Leagues officiella hemsida.

ANNONS

"Framför allt så önskar vi Mikel Arteta och Callum Hudson-Odoi snabba tillfrisknanden, och alla andra som drabbats av Covid-19"

Inget europaspel nästa vecka

Det europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har även beslutat att nästa veckas omgångar i Champions League och Europa League skjuts upp på obestämd tid. Även ungdomsligan och lottningen till kvartsfinalerna skjuts fram.

Beslutet kom under fredag förmiddag i form av ett pressmeddelande på Uefas hemsida. Än så länge finns inget nytt datum för när åttondelsfinalerna i Champions League-matcherna kommer spelas.

Uefa har bjudit in representanter från sina medlemsorganisationer till en videokonferens den 17 mars där samtalsämnet kommer vara hur fotbollen ska reagera på virusutbrottet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS