Premier League planerar för publik i höst

Enligt brittiska Independent är tanken att ligan återigen ska tillåta publik inne på arenorna. Det bekräftar premiärminister Boris Johnson på fredagsmorgonen.

ANNONS
|

Ligorna runt om i världen spelas just nu för fullt men läktarna är tomma på supportrar. Men nu bekräftar Boris Johnson att Premier League siktar på att öppna upp för publik redan i oktober.

– Från och med oktober siktar vi på att återigen ha publik på arenorna. Men dessa förändringar måste göras på ett coronasäkert sätt, säger Boris Johnson under fredagsmorgonen enligt tidningen Independent.

Enligt tidningen hoppas klubbarna på att fylla 40 procent av kapaciteten i nästa säsong.

I Sverige finns än inget besked

Likt hur det ser ut runt om i världen ekar även Sveriges läktare tomma – och ännu finns inget klart besked om när det kan tänkas tillåtas publik i Sverige igen. Men man är hoppfull om att det kan komma att tillåtas i höst, även här.

ANNONS

LÄS MER:FHM om att tillåta publik: ”Inte i våra händer”

Under torsdagens presskonferens med Folkhälsomyndigheten kommenterade generaldirektör Johan Carlsson situationen följande:

– Hösten är lång. Men fotbollen brukar väl l sluta i månadsskiftet oktober/november om jag inte minns fel. Det vårt att säga än så länge, vår ambition är att komma med mer tydliga prognoser och underlag en bit in i augusti. Lite beroende på hur läget är. Ju bättre folk är på att hålla social distansering, tvätta händer, hålla sig borta om man är sjuk desto större är chanserna att spela elitfotboll med publik., sade Folkhälsomyndighetens generaldirektör, Johan Carlsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS