Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: JASON CAIRNDUFF

Premier League-klubbar kan bryta spelarkontrakt – efter coronakaoset

Coronavirusets utbrott har satt flera idrottsklubbar i ekonomisk gungning. Nu skriver brittisk press att flera Premier League-klubbar kan komma att riva spelarkontrakt.

När mästerskap, turneringar och ligor skjuts upp och ställs in på grund av coronavirusets ökade spridning drabbas flera idrottsklubbar tufft ekonomiskt.

Premier League-klubbarna tillhör till vardags inte sällan de mer kapitalstarka i fotbollsvärlden, men även på de brittiska öarna slår viruset hårt mot idrotten. Inte minst med tanke på att det råder ovisshet kring tv-avtal och att matchintäkter för tillfället helt uteblir för klubbarna.

Nu skriver brittisk press att flera klubbchefer i Premier League-klubbarna har börjat se över möjligheten att banta trupperna och säga upp spelarkontrakt. Spelarfacket har dock varit tydliga med att de är beredda att ta strid vid ett sådant scenario.

Barcelona vill sänka löner

Liknande konsekvens har redan blivit verklighet i Schweiz där Sion sparkade nio spelare som vägrade att gå ner i lön. Också i Spanien har frågan om lönereducering varit uppe på tapeten. ESPN skriver att katalanska giganten FC Barcelona hoppas kunna få sina spelare att gå med på en tillfällig lönesänkning.

När det gäller Premier League är ligan, precis som nästan alla andra ligor i Europa, för tillfället satt på paus. Till en början var det sagt att den engelska fotbollen skulle återupptas i början av april, men det sköts snabbt upp till slutet av april, men även då är det tveksamt om fotbollen kan komma igång, skriver brittisk media.

Planen, precis som för flera andra ligor, är dock att serien, med tanke på att sommarens EM-slutspel skjuts upp, ska spelas klart under sommaren.

När ligan sattes på paus hade nästan hela den 29:e omgången spelats klart. Då var Liverpool serieledare. 25 poäng före Manchester City. Håller Liverpool hela vägen blir det första gången sedan 1990 som klubben vinner ligan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.