Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Premier League-klubbar betalar dyrt för Super League

De sex engelska klubbarna som anslöt sig till Super League betalar drygt 250 miljoner kronor för tilltaget. Och Premier League meddelar att det kommer vänta dryga böter och poängavdrag om de gör ett nytt försök att bryta sig ur.

De sex Premier League-klubbar (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham) som var med i Super League-projektet kommer tillsammans att betala motsvarande 256 miljoner kronor som en "vänlig gest". Dessutom ska de bli av med 30 poäng och ytterligare 291 miljoner kronor vardera om de någonsin försöker sig på något liknande, meddelar Premier League.

Pengarna som betalas nu kommer att användas för att förbättra sportens villkor, bland annat genom investeringar för stöd för fans, gräsrotsrörelser och gemenskapsprogram.

"Premier League och det engelska fotbollsförbundet, FA, har jobbat tillsammans i denna process och den här överenskommelsen sätter punkt för bägges utredningar."

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham var sex av tolv klubbar i de stora ligorna som gick ihop för att bilda Super League, nio av dem har lämnat projektet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.